Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

Rıza Türmen. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görev yaparken Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasını haklı bulan Türk yargıç. CHP’den milletvekili seçildi. Artık, hakkında devam eden bir kapatma davası bulunan HDP’nin Danışma Kurulu’nda.

Mehmet Altan. FETÖ’nün kapatılan Samanyolu TV’sinin programcısı ve köşe yazarı.

Ali Bayramoğlu. Norveç Dışişleri Bakanlığı tarafından fonlandığı ortaya çıkan internet sitesinin yazarı.

Levent Köker. FETÖ’nün meşhur Abant toplantılarının katılımcılarından. Ve sahibi olduğu sitesi yurt dışından fonlanan gazeteci Hasan Cemal.

Haberin Devamı

Bu isimlerin ortak özelliği, bazı medya organlarında yazılıp, çizildiği gibi liberal aydın olmaları falan değil. Hepsi tescilli Recep Tayyip Erdoğan düşmanı.

Geçmişte FETÖ medyasında, STK’larında boy gösteren liberalleri bugün HDP’de toplayan kim sizce?

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde PKK’ya eylemsizlik kararı aldıranlar olabilir mi?

6’lı masa yerelde de ittifak yapacak

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin son toplantısından kulislere yansıyan bir detay önemli. 6 muhalefet partisi 2023 seçimleri için oluşturdukları ittifakı 2024 yerel seçimlerine de taşıma kararı almış. Daha doğrusu, masada böyle bir eğilim öne çıkmış. Hayata geçme ihtimali son derece düşük olmakla beraber, muhalefet açısından doğru bir karar bu. Özellikle CHP dışındakiler için. Başka türlü siyasette uzun ömürlü olmaları zor. Tabii bir de HDP meselesi var. 2019’da HDP’nin sayesinde aldıkları belediyeleri 2024’te elde tutmak için bakalım ne tavizler verecekler?

Dodurga’yı hafife almak

Sabah akşam ‘erken seçim’ isteyenler… “Az kaldı” diyerek iktidara aba altından sopa gösterenler Dodurga’da aday bile çıkaramadı! Onun yerini Babacan’ın partisinin adayına destek verdiler.

Sonuç: Muhalefet partilerinin oy oranı yüzde 12’yi bile bulamadı. Seçimi yüzde 87 ile Cumhur İttifakı kazandı.

Dodurga küçük bir beldeymiş… Bu sonuçlar Türkiye genelini yansıtmazmış, vs. Geçiniz...

Sen muhalefet olarak    şu şartlarda Orta Anadolu’nun küçük bir beldesinde bile yaprak kıpırdatamıyorsun. Sonra dönüp Dodurga’da sandığa giden seçmenin kararını küçümsüyorsun!

Haberin Devamı

İstedikleri kadar küçümsesinler. Bu sonuçlar muhalefet açısından ders niteliğindedir. Hele de 18 kişilik teşkilat kadrosuna sahip olduğu beldede CHP ve İyi Parti desteğine rağmen 23 oy alabilen parti için. Kendi ailelerinin bile oyunu alamamışlar.

Ne diyordu Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Anadolu insanına tepeden bakan sözde aydınlar için:

Anadolu halkının bir ruhu vardı, nüfuz edemedin. Üstünde yaşadığı bir toprak vardı! İşletemedin. Şimdi elinde orak, buraya hasada gelmişsin. Ne ektin ki ne biçeceksin?

Dodurga’nın muhalefete mesajı net: Ekmeden biçemezsin…