Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

Muhalefet liderleri ortak aday çıkarma konusunda uzlaştıklarını kamuoyuna nihayet duyurdu.

Cumhurbaşkanı adayı ya altılı masadan biri ya da dışarıdan bir isim olacak. An itibarıyla Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş oyun dışında kalmış gibi görünüyor. Ancak dağılma emareleri gösteren altılı masanın Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek tek güç merkezi olacağına artık kimse inanmıyor.

Ankara kulislerinde merkezinde Abdullah Gül ve Mansur Yavaş’ın olduğu iki senaryo şu sıralar çok popüler.

Gül’ün 30 Ağustos’ta bir açıklama yapacağı ve adaylık sinyali vereceği iddia ediliyor. Son dönemde Gül’e yakın bazı isimlerdeki dikkat çekici hareketlilik bu iddiaya dayanak olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Benzer bir iddia Mansur Yavaş için dile getiriliyor. Yavaş’ın aday gösterilmesini isteyen bir ekibin 29 Ekim gününü beklediği, o gün yapılacak bir çağrıyla 100 bin imza için harekete geçileceği konuşuluyor.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını netleştirecek tarihlerden biri de 9 Eylül.

İzmir’in kurtuluş, CHP’nin kuruluş günü.

İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun o gün yapacağı konuşmadan sürpriz bir adaylık açıklaması çıkar mı?

Neden olmasın? Çanlar Kemal Bey için çalıyor. Erken davranmazsa adaylık hayalinin suya düşeceği o kadar belli ki…

Altı aylık masadan geriye kalan

12 Şubat 2022’den 21 Ağustos 2022’ye… Tam 6 ay 10 gün… Tam 6 buluşma…

6 liderin katıldığı 6 toplantı sonunda bugüne kadar masadan yansıyan en net detay ne oldu biliyor musunuz?

Son toplantıda yenilen yemek! Saadet Partisi liderleri Ata Tohumu menüsüyle ağırladı! Fondaş medya bütün ayrıntılarıyla yazdı menüde olanları.

Düğün Çorbası- Güveç, Bulgur Pilavı-Söğüş- Havuç Tarator- Ezme-Közlenmiş Patlıcan-Çoban Salata-Sütlaç-Baklava…

Kamuoyu geride kalan 6 ayın ardından masanın kimi aday göstereceğini bilmiyor.

Muhalefetteyken ‘Hayır’ dedikleri Libya-Irak-Suriye tezkerelerine iktidarda ne diyeceklerini bilmiyor.

Ekonomide nasıl bir yol haritası izleyecekleri muamma.

Her fırsatta “Bizim oyumuz olmadan seçimi alamazsınız” diyerek kendilerine aba altından sopa gösteren HDP’yi nasıl ve nerede konumlandıracakları belli değil.

Haberin Devamı

PKK-YPG-FETÖ terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele edeceklerine dair bir ifadeyi açıkladıkları mutabakat metnine neden koymadıkları bilinmiyor.
Bilinen tek şey, son toplantıda Ata tohumundan elde edilen sebzelerle karınlarını doyurdukları! Niyeyse onu hiçbir detayı saklamadan duyurdular.

İş artık o kadar kabak tadı verdi ki… Kendilerini açıktan destekleyen gazeteciler bile “Masanın toplantıları altın günlerine dönecek” tadında uyarı yazıları yazmaya başladı. İmamoğlu’nun danışmanı kitabın ortasından konuşup “Aday yoksa kampanya da yoktur” diyerek liderlere “Kendinize gelin, bir an önce açıklayın adayı” mesajı veriyor.

Meydanlarda “Millet aç” edebiyatıyla siyaset yapan 6’lı masanın 6 sakininin yediği, içtiği kendilerinin olsun… Liderlerin ne kadar sağlıklı ve leziz yemeklerle beslendiklerini öğrendik, mutlu olduk. Ancak millet bu önemsiz detayları değil adayı ve yukarıdaki soruların cevaplarını merak ediyor.

Seçime kaldı 9 ay… Bu kadar mı zor adayı belirlemek, sahaya çıkmak? Mesele yıpranma korkusuysa rahat olun. Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 yıldır sahada. İçeriden, dışarıdan onca saldırıya rağmen hâlâ tüm anketlerde en güçlü Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkıyor.

Haberin Devamı

Ha, sizin adayınız 9 ayda yıpranacak biriyse ve bu yüzden isim açıklayamıyorsanız… İşte orada haklısınız. Bu durumda memlekete yapacağınız en büyük katkı milleti daha fazla meşgul etmemek olur.

Bir de Ata tohumlu menüden şaşmamak. Ne de olsa yerli ve milli tohum. Hem sağlıklı , hem lezzetli. Afiyet olsun…