Geri Dön

Baklagillerin sultanı Nohut!

Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan nohutun sağlığımız için çok önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Baklagillerin sultanı Nohut!

Çözünebilen lifler açısından oldukça zengin olan nohut daha uzun süre tok durmanızı sağlar. Bu sayede hem iştahınızı keser, hem de kilo sorununa karşı yararlıdır. Bir çeşit prebiyotik karbonhidrat lif içeriğe sahip nohut, bağırsaklardaki faydalı bakterilerin dengeli bir şekilde yaşaması için gereklidir.Bu sayede bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Yağ oranı çok düşük olan proteinler de içerir ve büyüme ve doku yapılanması için gerekli olan aminoasitleri bünyesinde barındırır.

Nohut içerisinde bol miktarda folik asit, manganez, demir, magnezyum, bakır, çinko ve molibdenum bulunur.

Nohut Osmanlı mutfağında da geniş yer tutardı. Özellikle iftar sofralarında mutlaka bulunan nohut tok tuttuğu için tercih edilirdi. Çorbalardan haşalamalara, humusa ve et yemeklerine kadar pek çok tarifte mutlaka kullanılırdı.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber