Yeşil Mucize Brokoli!
Havuçtakinden daha fazla beta karoten içerdiği bilinen brokoli, yenilebilen, yemeği yapılabilen, suyu tüketilebilen tam bir şifa deposu!

B1 ve C vitamini de ihtiva eden brokoli taşıdığı renklere göre de, beyaz başlı, mor başlı ve yeşil başlı çeşit olarak üçe ayrılıyor. Haşlanarak tüketilen brokolinin haşlandığı suda kalan vitaminlerin değerlendirilmesi için yemeklerimize katarak tüketilebilir.
Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine karşı da önleyici etkisiyle tanınan bu sebzeyi kalsiyumunu desteklemesi açısından yoğurtla birlikte tüketmeniz mümkün.
Kadınlar dikkat!
Antibiyotik özelliği de bulunan brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' maddesi içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor. Ayrıca ABD'de yapılan bir araştırmada, brokolide bulunan bir maddenin, özellikle sigaranın yol açtığı akciğer rahatsızlıklarında hasarı azaltıcı etkisinin olabileceği ortaya çıktı.
Bu küçük yeşil şifa ağaçlarının iktidarsızlık ve kısırlıkta da faydalı olduğu düşünülüyor. Türkiye'de geleneksel sebzelerden sonra sofralara girmiş olmasına rağmen büyük ölçüde tükeline brokoli hem şifalı hem de lezzetli olduğu için özel davetler için de kullanılıyor.