Geri Dön

Karnabahar Kızartması Tarifi

Evinizde karnabaharı sevdirmeniz gereken birileri varsa en güzel yöntem karnabahar kızartması… Karnabahar kızartması hem lezzetli hem pratik hem de değişik bir tattır. İşte afiyetle yiyebileceğiniz karnabahar kızartması tarifi.

Karnabahar Kızartması Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Orta boy karnabahar
Su

Dış harcı için:

1 yumurta
1 bardak un
Tuz

Kızartma için:

Tencere
Sıvı yağ

Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Maalesef ki karnabahar herkes tarafından çok sevilerek yenen bir yiyecek değildir. Özellikle yemeğinin yapıldığı esnada çok da hoş olmayan bir kokuya neden olması nedeniyle tercih edilmez. Ancak artık bambaşka bir tarif var ve bu tarif diğerlerinden biraz farklı. Karnabaharı kızartarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. İşte karnabahar kızartması tarifi... 

1. adım: Karnabaharlarınızı bir lokmalık olacak şekilde küçük parçalara ayırın.

2. adım: Daha sonra derin tencerenizin içine koyduğunuz karnabaharların biraz üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın.

3. adım: Ancak dikkat etmeniz gereken nokta çok haşlanmaması. İlk sertliği geçtikten sona suyunu süzün.

4. adım: Bir kızartma tenceresinin içine kay koyup kızmasını bekleyin.

5. adım: Diğer yandan yumurtayı ve unu iki farklı kabın içine koyun.

6. adım: Unun içine tuzu da ekledikten sonra karnabaharları önce yumurtaya sonra una sonra tekrar yumurtaya batırarak kızartma tenceresinin içine atın.

Son adım: Bitene kadar bu işlem devam etsin. Hafif pembeleşmeye başlayınca yağdan alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar