Şekersiz Güllaç Tarifi
İftar tatlılıların kraliçesi olan güllaç tarifini sizinle paylaşıyoruz. İçeriğindeki süt ile oldukça hafif bir tatlı olan güllaç tarifinin şekersiz versiyonunu mutlaka deneyin. Peki, şekersiz güllaç nasıl yapılır? İşte şekersiz güllaç tarifi...

Malzemeler
3 adet güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
10 adet hurma
5-6 tam ceviz
Üzerine dilediğiniz meyveler (çilek)
Şekersiz Güllaç Nasıl Yapılır?
İftar sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç, her sene olduğu gibi bu yılda birçok sofraya konuk oluyor. Bu sefer şekersiz tercih edenler için şekersiz güllaç tarifine yer verdik. Yapılışı çok kolay olan şekersiz güllaç tarifini mutlaka deneyin. Hem çok hafif hem de daha sağlıklı olan şekersiz güllaç tarifi için işte malzemeler...
Birinci adım: 10 adet hurmayı sıcak suda bekletin, eğer yeterince yumuşaksa bu işlemi yapmanıza gerek yok.
İkinci adım: 1 çay bardağı süt ile 10 adet hurmayı rondoda püre kıvamına gelene kadar karıştırın.
Üçüncü adım: Daha sonra 3 bardak sütün içine bu karışımı ekleyerek tencerede ısıtın.
Dördüncü adım: Parmağınızı yakmayacak ama ılık bir sıcaklığa gelince, yaprakları ıslatma zamanı gelmiş demektir.
Beşinci adım: Güllaç yapraklarını kaba uygun şekilde kırın ve parlak tarafları üste gelecek şekilde her bir katı hurmalı süt ile yavaş yavaş ıslatın.
Altıncı adım: Orta kata gelince biraz ceviz serpin ve katlara devam edin. En üst katı da tamamlayınca sütün geri kalan kısmını kaba boşaltın.
Yedinci adım: Üzerini dilediğiniz meyvelerle ve cevizle süsleyin, ben çilek kullandım.