Yıldırım Yıldırım'ın 23’üncü spor tesisi Demetevler Spor Tesisi hizmete açıldı

Yıldırım'ın 23’üncü spor tesisi Demetevler Spor Tesisi hizmete açıldı

27.02.2024 - 17:52 | Son Güncellenme:

Yıldırım'ın 23’üncü spor tesisi Demetevler Spor Tesisi hizmete açıldı

Yıldırımın 23’üncü spor tesisi Demetevler Spor Tesisi hizmete açıldı

Memet Can YEŞİLBAŞ/BURSA, (DHA)-BURSA'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Demetevler Spor Tesisi'nin açılışı gerçekleştirdi. Son 5 yılda ilçeye 23’üncü spor tesisini kazandırdıklarını söyleyen belediye başkanı Oktay Yılmaz, “Bizim merkezimizde binalar değil, insanın kendisi var. Gönül inşa etmeyi daha fazla önemsiyoruz. Sporla sadece çocuklarımızın fiziksel gelişimine katkı sağlamayı değil, ekip ruhunu ve nasıl lider olacaklarını da öğretiyoruz” dedi.

Bursa'nın Yıldırım İlçesine bağlı Demetevler Mahallesi'nde 1400 metrekarelik alana kurulan, içerisinde halı saha ve idari binayı bulunduran ve 5 milyon lira maliyet ile tamamlanan Demetevler Spor Tesisi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İlçe Kaymakamı Metin Esen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Bayrak, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Oktay Yılmaz, “Yıldırım ilçemiz, Bursa’nın en yoğun ve 2’nci büyük ilçesi. Tüm zorluklara rağmen çocuklarımız, gençlerimiz için ürettiğimiz işler, bizim bütün yorgunluğumuzu alıyor. Seçim yorgunluğumuzu, onların tebessümüyle alıyoruz. Onlara ne kadar baksak, hizmet etsek az. Uyumayan Kütüphaneler, Çocuk Üniversiteleri yapmayı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

'ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMALAR BİZLERİ HEYECANLANDIRIYOR'

Yeni imar uygulamaları ile doğru kentsel dönüşümler gerçekleştirildiğini vurgulayan Yılmaz, “Farklı kentsel dönüşüm projelerimiz var. Her bir proje, her bir model, kendi bölgesinin dinamikleriyle sürdürdüğümüz projelerdir. Bunları yaparken sadece bina değişimi değil, yeni alanlar kazandırmayı da ihmal etmiyoruz. Tüm bu süreçleri yürütürken, tabii ki gönüllülük esasını da önemsiyoruz. Çocuk ve gençlerimize yönelik çalışmalar bizleri heyecanlandırıyor. Yıldırım’a 1,5 milyon kare yeşil alan kazandırdık. 80 civarında mahalle parkımız, 5 Millet Bahçemiz, 10 orman parkımızı Yıldırım’a kazandırdık. 50 bini aşan üyesiyle Uyumayan Kütüphane de Bursalı gençlerin göz bebeği oldu. Şu anda 3’üncüsünü açtık, yakın zamanda 4’üncüsünü, 5’incisini açarak artıracağız. İstihdam Merkezi’yle gençlerimizin iş olanaklarını artırıyoruz. Molla Yegan Çocuk Üniversitesi ile de çocuklarımız hem uzayı tanıyor hem de kendi kabiliyetlerini keşfedebilecekleri bir ortamla kendine ufuk çiziyor. Çocuklarımızın heyecanla gidip geldiği bir ortam olduğunu da paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

'BİZİM MERKEZİMİZDE BİNALAR DEĞİL, İNSANIN KENDİSİ VAR'

Yıldırım İlçesinin yoğun nüfusuyla birlikte, dinamik gençleriyle de dikkat çekilmesi gereken bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, şunları söyledi:

“Biz de geçtiğimiz 5 yıl içerisinde 22 Spor Kompleksi’ni Yıldırım’a kazandırdık. Bunlardan biri hiç şüphesiz Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi. Böyle spor kompleksleri kazandırıp, amatör spor kulüplerine destek veriyor, mahallelere kapalı pazar yerleri, kadınlarımıza spor merkezleri kazandırıyoruz. Bizim merkezimizde binalar değil, insanın kendisi var. Gönül inşa etmeyi daha fazla önemsiyoruz. Sporla sadece çocuklarımızın fiziksel gelişimine katkı sağlamayı değil, ekip ruhunu ve nasıl lider olacaklarını da öğretiyoruz. Alın terinin kutsal olduğunu öğretiyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız özel bir alan.”

Bölge sakinlerinin uzun süredir mahallelerine bir spor tesisi istediklerini aktaran Başkan Yılmaz, “Hemşehrilerimizin bir istediğini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplam bin 500 metrekarelik alana inşa edilen tesisimizin bünyesinde bin 200 metrekarelik alanı halı saha, 300 metrelik tesis binası bulunuyor. Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak adına hizmete açtığımız Demetevler Spor Tesisimizden geleceğin şampiyonları çıkacak” dedi.

'BU KADAR YATIRIM YAPIYOR VE KARŞILIĞINI DA ALIYORUZ'

İlçeye kazandırdıkları yatırımları ve projeleri hatırlatan Oktay Yılmaz, “Bu kadar yatırım yapıyor ve karşılığını da alıyoruz. Ulusal ve uluslararası 82 organizasyon gerçekleşirdik. 166 bin hemşehrimiz bu tesislerden faydalandı. Biz de onlar için çok daha fazla yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hayatın her alanına dokunmaya çalışıyoruz. Mahallelerimizle istişare ediyoruz. Mahallemizin mülkiyetle ilgili sıkıntıları vardı. İmar uygulamasını gerçekleştirdik, tapuları da yakın zamanda dağıtacağız. Dere ıslahıyla ilgili bir hususumuz vardı. Söz vermiştik, onun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de görüştüm. Deli Çay’ın ıslahını da biz gerçekleştiriyoruz. Tüm bu çalışmaları aslında birlik ve beraberlik içerisinde yapıyoruz. Alinur Aktaş Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ne zaman sıkışsak, destek istesek bizi yalnız bırakmadı. Birçok projemize destek verdi. İnşallah önümüzdeki dönemde de çok güzel projelere birlikte imza atacağız” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI