Keşan Keşan’da sepetçi kadın girişimciler, sipariş almaya başladı

Keşan’da sepetçi kadın girişimciler, sipariş almaya başladı

27.07.2021 - 17:37 | Son Güncellenme:

Keşan’da sepetçi kadın girişimciler, sipariş almaya başladı

Keşan’da sepetçi kadın girişimciler, sipariş almaya başladı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi desteğiyle kurulan Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP) diğer illerden sipariş almaya başladı.

KESKÜP üyesi kadınlar, Kayseri’den gelen siparişleri tamamlayarak kargoya verdi. Keşan Belediyesi Başkan Vekili Nehir Gergin, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Kooperatif Başkanı Melda Dağtaş ve kooperatif üyeleriyle bir araya geldi.

‘KESKÜP, KEŞAN’A DEĞER KATIYOR’

Nehir Gergin, kadınların bu çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kadınlarımızın üretime, aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkı vermelerini sağlamak amacıyla Keşan’ımızda kadın kooperatiflerinin sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Göreve başladığımızda Keşan’ımızda hiç kadın kooperatifimiz yoktu. Valiliğimizin büyük destekleri, belediyemizin girişimleri ve kadınlarımızın çabası ile bugün 2 kadın kooperatifimiz var. Kadınlarımız birleşiyor, üretiyor ve kazanıyor. Emek kadından, sepet hasırdan´ projesi kapsamında kurulan KESKÜP yurt içi ve yurt dışı satışları ile her geçen gün büyüyor. Kadınlarımız Keşan'ımıza değer katmaya devam ediyor. Kooperatifimiz ilk kez şehir dışından sipariş aldı. Biz de heyecanlarına ortak olmak üzere bugün yanlarında olduk. Keşan’ımızın çalışkan kadınları, ekonomiye can vermek için büyük çaba ve emek sarf ediyorlar. Türkiye'nin hediyelik sepetleri artık Keşan'da üretiliyor” dedi.

Daha sonra söz alan Melda Dağtaş da, “Bugün ilk kez yurt içinde başka bir ile, Kayseri’ye ürün gönderiyoruz. Bugüne kadar Belediye Başkanımızın verdiği destek gelişmemizde büyük rol oynadı. Bu vesile ile kendisine geçmiş olsun diliyoruz” diye konuştu.

Melda Dağtaş, sepetçilik konusunda dönem dönem kursların açıldığını ve katılmak isteyen vatandaşların Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ürünler kargoya verildi.