Kırklareli Vali Bilgin: Kırklareli OSB büyük ilgi görüyor

Vali Bilgin: Kırklareli OSB büyük ilgi görüyor

16.07.2021 - 16:48 | Son Güncellenme:

Vali Bilgin: Kırklareli OSB büyük ilgi görüyor

Vali Bilgin: Kırklareli OSB büyük ilgi görüyor

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 'İdari Bina Temel Atma Töreni' gerçekleştirildi. Vali Osman Bilgin, Kırklareli OSB'nin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. 

Kırklareli'nde ekonomi ve istihdamına  büyük katkılar sağlayarak yatırmcıları gözdesi olan, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinin  'İdari Bina Temel Atma Töreni' Vali  Osman Bilgin’in  katılımıyla gerçekleşti. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinin  İdari Bina Temel Atma Töreni’ nin ilk betonu Vali  Osman Bilgin’in , Milletvekili Vecdi Gündoğdu , Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür, OSB Yönetim kurulu üyeleri ve ilin  ileri gelen yöneticileriyle birlikte döküldü.

Vali Bilgin, "Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşen ve inşaatı devam eden yatırımlar ile organize sanayi bölgesinin devamı niteliğindeki ikinci etap ve mevcut alanda yapılan çalışmaların son hızla devam ediyor. Türkiye’de ilklerin gerçekleştiği Organize Sanayi Bölgemizde son üç yılda üretici ve sanayicilerimize yönelik yatırımları büyük bir ivme  kazandı. İlk etabını tamamen yatırımcılar tarafından  değerlendirilen ve ikinci etabında ise büyük bir rağbet gördüğünü söyleye biliriz" dedi.

Vali Bilgin , Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde  sadece yatırımcıları değil bölgede çalışanlarını da düşünen bir sistemimizin olduğunu belirterek, "OSB ile şehir arasında sürekli ring sistemiyle bir ulaşım ağımızın bulunduğunu, bu şekilde vatandaşımızın çok rahat bir şekilde ulaşıma erişiyor. Ayrıca kreş ve camii ile idari bina inşaatı, Türkiye’de çok az OSB’de olan ve ilimizde de OSB içerisinde bir meslek lisesi yapılacak. Beş yıldızlı bir otel projesinin hayata geçirilecek.Restoran ve sosyal donatı alanları, yüksekokul projesi ile meslek lisesi ile birlikte öğrenci yurtları ve ticari alan projelerini de olacak. Kısa sürede ihalesine çıkılarak OSB’nin kendi modern bir itfaiyesi ile 112 sağlık merkezin, elektrik, doğalgaz, su ve tüm altyapı sistemlerini sürdürecek olan işletme binalarının da yapılacak" diye konuştu.