Merkez Rize'de ilk kez sinema salonu ile tanıştılar

Rize'de ilk kez sinema salonu ile tanıştılar

02.03.2020 - 13:51 | Son Güncellenme:

Rize'de ilk kez sinema salonu ile tanıştılar

Rizede ilk kez sinema salonu ile tanıştılar

Mehmet Can PEÇE/RİZE (DHA) - RİZE’de Şehit Azim Özdemir Ortaokulu ve Şehit Soner Fazlıoğlu Ortaokulu öğrencileri ilk kez sinema salonu ile buluştu. Öğrenciler filmleri heyecanla izledi. 

Merkeze bağlı Kendirli Beldesindeki Şehit Azim Özdemir Ortaokulu ve Şehit Soner Fazlıoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan 120 öğrencinin sinema hayali gerçek oldu. Kendirli Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi'nin organizasyonu ile okullarından servislerle alınan öğrenciler, kent merkezinde sinema solonuna götürüldü. İlk kez sinema salonu ile tanışan öğrenciler heyecanla filmleri izledi. 

Etkinliği düzenleyen Kendirli Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Başkanı Cemil Serdar, "Daha önce sinema etkinliğine katılmamış birçok öğrencimizi sinema ile buluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik. 120 öğrencimizi bu etkinlikle beraber sinema ile buluşturmuş olduk" dedi. 

Şehit Azim Özdemir Ortaokulu Müdür Yardımcısı Muhammet Serdar ise "Bizim beldemizde iki tane ortaokulumuz var. Öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamış olduk" diye konuştu.  

Sinemaya ilk kez gittiğini anlatan Musa Sademşin de "Çok mutlu oldum. Ben Hakkâri’den Rize'ye geldim. Memleketimde hiç gidememiştim. Bende çok merak ediyordum. Çok heyecanlandım" dedi.

FOTOĞRAFLI