|
|
Hacca rekor başvuru
ANKARA ANKA
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet - Sen), 2005 - 2006 hac başvurularının 4 - 22 Temmuz arasında tamamlandığını ve hacca gitmek için 307 bin vatandaşın başvuruda bulunduğunu açıkladı. Sendika, 307 bin başvurunun son 26 yılın rekoru olduğunu kaydetti.
Suudi Arabistan'ın 70 bin kişilik hak tanıdığı, ancak 307 bin başvurunun bu kontenjanın 4.3 katı olduğunun belirtildiği açıklamada, kota nedeniyle 237 bin kişinin hacca gidemeyeceği vurgulandı.
Her yıl S. Arabistan'ın koyduğu sınırlamalar nedeniyle binlerce insanın mağdur olduğunu savunan sendika yetkilileri, bu sınırlamanın hacca gitmek isteyenleri huzursuz ettiğini ve kotanın kaldırılması gerektiğini savundu. Sendika, hac başvurularının rekor seviyeye ulaşmasının nedeni olarak da "dini duyarlılığın artmasını" gösterdi.
|
|
|

|