2014'e Koç Gibi Girin

Evet, bir yıl daha yaşandı ve bitti. Nasıl girmiştiniz 2013 yılına hatırlıyor musunuz? "Eh işte bir yıl daha arkada kaldı", "bu yıl şunları yapacağım" ya da "yeni yıl bana şunları getirsin"… Ne demiştiniz, nasıl bir umut ya da umutsuzluk vardı üstünüzde? Belki isteklerinizin bazıları oldu ya da hiçbiri olmadı. Şöyle dönüp geçen bir seneye bakın ve kendinizle, hayatınızla ilgili bir yorum yapın. Sonuç?

Yorumunuz sizi mutlu ediyorsa, ne yaptıysanız aynı şekilde devam edin bu sene de.

Ama sonuçtan memnun değilseniz artık farklı şeyler yapmanın zamanı gelmiş demektir. Yeni yıla kendinize koçluk yaparak girebilir ve öyle devam edebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün

Haberin Devamı

Evet yine kâğıt kalemi elinize alın ve yazmaya başlayın. 2014 yılında yapmak ve öğrenmek istediklerinizin listesini yapın. Sonra her biri için tek tek şu soruları sorun:

- Bunu yapmış / öğrenmiş olursam hayatımda ne değişir?

- Bunu yapmak / öğrenmek bana ne sağlar?

- Bunu yaptığımda / öğrendiğimde kendimi nasıl hissederim?

Bütün cevaplar, sizde motivasyon sağlıyorsa onu listenizde tutun. Eğer bir motivasyon sağlamıyorsa, verdiğiniz cevaplardan tatmin olmuyorsanız ya listenizden çıkarın –boşu boşuna yapamamış olmayın- ya da bir motivasyon kaynağı bulun.

Sonra da listenizdeki her bir şey için Ocak ayında ilk adımınızın ne olacağını belirleyin ve kendinize o ilk adımı atmak için söz verin. Listenizi gözünüzün önüne asın ve her gün ona bakın. Tarihler geldiğinde kendinize verdiğiniz sözü tutarak o ilk adımı gerçekleştirin. Biliyorsunuz ki başlamak, bitirmenin yarısıdır. Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile ilk adımla başlar.

2014 yılınız kişisel gelişim ve kişisel başarı yılınız olsun. Hayalleriniz hedefe, hedefleriniz gerçeğe dönüşsün. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey geminizin direksiyonuna geçip sımsıkı yapışmanızdır. İlk fırtınada kenara çekilmek yerine var gücünüzle kaptanlık yapmaya devam etmenizdir.

Ayrıca bu yolculuk süresince yeni kitabımla Ocak ayının ortasından itibaren yanınızda olup sizlere bazı hatırlatmalar yapacağım. "Fark Et, Uygula, Değiş" adlı birinci kitabımı okumadıysanız kendinize güzel ve anlamlı bir yeni yıl hediyesi vererek okuyabilirsiniz. Okumakla kalmayıp içindeki uygulamaları yaparak, kitabın içindeki defterinizi doldurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni yılda sevgi ve sağlıkla ilerlemeniz dileğimle...

Nice mutlu yıllara hep beraber...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com