Akne Sivilce Tipleri

Sizin akne sivilceniz hangi tipe giriyor?

Sivilce tipleri her yaşa göre farklılık gösterir. Belki 13- 14 yaşlarındasınız ve ilk sivilceleriniz çıkmaya başladı, belki 25 yaşındasınız ağır akne sorunuyla boğuşuyorsunuz, belki de 40 yaşındasınız ve geç çıkan akne sivilce probleminden kurtulmaya çalışiıyorsunuz.

Bazı kişilerde siyah görünümlü ''siyah nokta'' dediğimiz komedon akne (hafif akne tipi), bazılarında deri altrı gözle görülmeyen yağlar (pütürlü his veren orta akne tipi), Bazılarında ise iltihaplı sivilceler (ileri derecede akne tipi). vardır. Sivilcelerin yerleri ve tipleri değişkenlik gösterebilir. Kimi yüzlerde sadece tek tip sivilceler söz konusu iken kimilerinin yüzünde ise birçok tipten aynı anda görmek müm-kündür. Sivilceler lokal olarak boyun, çene altı, çene üstünde sorun teşkil eder veyahut yine lokal olarak yanaklar ve alın bölgesinde çıkması söz konusudur.

Haberin Devamı

Görüldüğü gibi sivilcelerin tipleri de farklılık gösterir. Öncelikle sivilce aknelerin hangi tip olduğunu anlamak, ne tip aknenin sizde bulunduğunu tespit etmek gerekir. Şimdi dilerseniz bu akne sivilce tiplerini yakından tanıyalım.

TİP 1- Hafif tipi (komedon akne): Lokal veya genel olarak siyah noktalı ciltte, cildin artmış miktarda yağ salgılaması ve gözeneklerin tıkanması sonucu oluşur. Doğru bakım, biraz dikkat ve itina ile bu problemden çabucak kurtulabilirsiniz. Bu tip durumlar iz ve leke kalmadan sonuçlanır, tabii ki kendi kendinize cildinize müdahale etmezseniz !

TİP 2- Orta şiddetli akne tipi: Genel yapıları deri üstünde oluşan komedon şeklindedir. Deri altında görünmeyen pütürlü yağlar serttir ve kimi zaman ağrı sızı yapar. Bu tiplerin iyileşmesinde iki durum söz konusudur. Dışardan dışsal içerden içsel biyolejik yoğun bakım uygulanarak sonuç almak mümkündür.

TİP 3- İleri derece şiddetli akne tipi: Genel yapı olarak hepsi bir arada tüm yüze dağılmış şekilde görülür. Siyah nokta komedon, beyaz görünümlü deri üstü yağlar, yüzeysel veya gözükmeyen deri altı yağlar, deri üstü iltihaplı, şiş görünümlü cerahatlı yağlar veya deri altında kistik yağlar ağrılı büyük ser-tlikler olarak belirgenleşir. Bunlar a dikkat edilmezse ciltte kalıcı izlere sebep olabilir. Bu tespitllere göre sivilcelerin yüzeysel mi yoksa içten mi kaynaklandığını anlıyabilirsiniz. Bunun yanı sıra akne si-vilcelerin formları da her yaşa göre farklılık gösterir, dolayısıyla birçok akne sivilce tipi vardır.

Haberin Devamı

Sivilce akne cilt soruları göz önüne alınarak, içsel ve dışsal olarak en ugun yöntem programlanarak cilt problemlerini çözümlemek üzere çalışmalar yapılabilir. Bu nedenle oldukça dikkat edilmelidir çünkü her yaşa aynı uygulamalar yapılmaz.. Herkesin bünyesi de farklıdır ve dışarıya görüntü farklı yansır.

Sonuç olarak, eğer bu soruna sahipseniz içsel ve dışsal analiz yapılmalı, o doğrultuda nasıl bir yol izleneceğine karar verilmelidir.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer