SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Fırında Patates Kızartması

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

5 adet patates

2 yemek kaşığı ile zeytinyağı

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı ile kekik

2 dal biberiye

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 çay ile kaşığı tuz

Servisi için:

4 taze dal taze kişniş

NASIL YAPILIR?

Patatesleri elma dilimleri halinde kestikten sonra geniş ve yayvan bir karıştırma kabına aktarın

Patates dilimlerinin üzerine zeytinyağı, toz kırmızı biberi, kekiği biberiyeyi, rendelenmiş sarımsağı ve tuz u ekleyerek bir güzel harmanlayın .

Yağlı kağıt ile tabanını kapladığınız yayvan fırın tepsisine baharatlı patatesleri güzel bir şekilde yayın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ortalama 25- 30 dakika kadar kızartın.

Taze kişnişi incecik bir şekilde kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirme işleminden sonra ılık olarak servis edin.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/firinda-patates-kizartmasi/

http://www.lezizyemekler.com/kategori/patatesli-yemekler/

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Çikolatalı Donut
  2. Çeşnili Yumurta Dolması
  3. Karışık Sebzeli Mantar Dolması
  4. Keşkül Tarifi
  5. Havuçlu Burger
  6. Tulumba Tatlısı
  7. Fırında Patates Kızartması
  8. Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
  9. Yeşil Mercimek Çorbası
  10. Mantar Salatası

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.