Aşk, sadakat ve arızalar

Hazır Venüs geri giderken, aşk gezegeninin alanı içine giren konulara daha yakından bakalım.

Hazır Venüs geri giderken, aşk gezegeninin alanı içine giren konulara daha yakından bakalım. Bu yazıdan daha çok yararlanmak için haritanızda Venüs ve Mars’ın hangi burçlarda olduğunu www.astro.com sitesinde keşfedebilirsiniz.

Venüs çekimin, çekilmenin ve hoşlanmanın gezegenidir. Onu kalbe nişan alan Eros gibi görebiliriz. Genellikle Venüs’ün bulunduğu burcun konularını kendimize daha çekici buluruz. Aynı zamanda Venüs nasıl bir aşık olduğumuzu gösterir. Venüs’ün öncü, sabit ya da değişken burçlarda olması da çok şey anlatır. Sadakat açısından Venüs sabit burçlarda (Boğa, Aslan, Akrep ve Saka) daha sağlamdır. Venüs değişken burçlarda (İkizler, Başak, Yay ve Balık) çok yönlü ve fazla alternatifli olabilir. Seviyorum derken üç ay sonra sevmiyor muşum da diyebilir.Venüs öncü burçlarda ise (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) ilişkide kalıp kalmayacağını kendi karar vermek ister ve duruma göre hızlı şekilde insiyatif kullanabillir. İlişki bitmişse, geri döndürmek zordur. Buna karşın Venüs’ü sabit burçta olanlar ilişkilerini ya da tek başınalıklarını uzun sürdürmek eğilimindedirler.

Haberin Devamı

Bu arada Mars’ın ilişkilere hem heyecan hem de hararet getirdiğini söyleyelim. Eğer haritanızda Venüs ve Mars arasında temel bir açı varsa, özellikle sert bir açı, bu ilişkilerde ve aşkta tutkulu, baharatlı ve maceralı durumlara açık olduğunuzu gösterir. Mars aynı zamanda arızadır. Kopmalar, kavga ve kıskançlıklar, sürekli çekişmeler Mars’la ilişkilidir. Bunun için Venüs ve Mars arasındaki açıya bakmak gerekir. Aşağıda Venüs’ün burçlarına göre kısa kısa nasıl bir sevgili olduğunuz konusunda bazı açıklamalar var. Kuşkusuz doğum haritanızın tamamının ve Venüs’ün yaptığı açıların da önemi büyüktür.

Şıpsevdi – Venüs Koç: Hızlı sever ve hızlı hareket ederler. Bu kadınlarda maceracı ve samimi bir tutuma işaret eder. Hoşlandıklarını hemen doğal yollarla belirtirler. Zamana yaymazlar. Erkeklerde ise amazonvari partnerlere çekilmelerine neden olur. Oldukça baharatlı bir konumdur. Kadınlarla çatışmalı durumlara işaret edebilir.

Haberin Devamı

Sadık – Venüs Boğa:Venüs kendi burcunda daha sakin, hoş ve albenilidir. Uzun beraberlikler ve huzur arar. Arkadaşlıkları da uzun sürelidir. Bu konum ilişkilere başarı ve kazanç getirir. Erkeklerin haritasında kadınlardan gelen desteğe ve güzelliklere işaret eder.

Muzip- Venüs İkizler:Venüs’ü İkizler burcunda olanlar genç ruhlu, arkadaşlıklarında çok renkli ancak bağımsızdırlar. Entelektüel uğraşlar, hareket ve merak onları cezbeder. Bu konularda paylaşım içindedir ancak aşkta çift durumlar içinde kalabilirler. Erkeklerde sevgililerinin canlı, genç ve renkli bir kişiliğe sahip olduğunu anlatır.

Aileci – Venüs Yengeç:Bu konuma sahip olanlar için sevdikleri, ailevi bağlar, annelik önemlidir. Fazlasıyla koruyucudurlar. Sevdiklerini beslerler. Ancak aşkı gösterme konusunda sessiz, pasif kalabilirler. Erkeklerde ise bu konum aileye önem veren, aileden keyif alan kişi görünümü çizer.

Cömert ama baskın – Venüs Aslan:Venüs’ü bu burçta olan kadınlar dominant, güçlü ve gösterişlidirler. Aşkta merkezde olmak isterler ve kendilerine uydu arayabilirler. Şımartılmak, eğlence ve dışadönük bir aşk teması içindedirler. Erkeklerde ise bu durum paraya kıyan, harcayan, harcatan güçlü sevgiliye işaret eder.

Haberin Devamı

Fonksiyonel – Venüs Başak:Bu konum aşkta zekanın ağır bastığını gösterir. Tutkular söz konusu olduğunda fazla hararet yoktur, çekingenlik bir sorun olabilir. Aşka daha zihinsel ve çoğu zaman eleştirel ve fonksiyonel yaklaşırlar. Yine de ince, zarif bir güzellik anlayışları vardır. Erkekte bu konum daha kuru ve kimi zaman ruhsuz bir aşk anlayışına işaret edebilir.

Kibar – Venüs Terazi:Venüs’ün yönetici durumunda olduğu bu ikinci durum kadınlara hoşluk, güzellik ve zerafet getirir. Dengelidirler ve kendilerinden de hoşnutturlar. Aşkta karşılıklı denge ve saygıya önem verirler. Evliliklerden kazanç sağlarlar. Erkeklerde de bu durum kadınlar tarafından çekici bulunma ve ilişkilerden gelen imkanlara işaret eder.

Tutkulu, fazla derin – Venüs Akrep:Kadınlar için bu konum arkadaşlıklarda bile derinlik arayışına işaret eder. Cinsellik önemlidir ancak ilişkilerde mutlu ve huzurlu kalabilmek oldukça zaman ister. Kıskançlık bitmeyen bir problem olabilir. Ya hep ya hiç diyen bir konumdur. Erkeklerde bu durum benzer şekilde tutkulu ve karmaşık ilişkilere, kadınlardan zarar görmeye işarettir.

Özgür – Venüs Yay:Bu konuma sahip kadınlar aşkta dışadönük, sportif, maceracı ve dobra olma eğilimindedir. Sevdikleri insanda düşünsel ve ideolojik açıdan zenginlik görmek isterler. Sıkıntıya da gelemezler. Yeni deneyimlere açıktırlar. Erkeklerde bu konum eğlenceli, çok yönlü, kimi zaman yabancı eşlere işaret edebilir.

Sorumluluk sahibi – Venüs Oğlak: Kadınlarda bu konum ilişkilerde ciddiyet, gelenekler ya da statü yönünde önemli isteklere işaret eder. Planlı, kimi zaman hesapçıdırlar. Aşkta sadıktırlar ancak fazla belli etmezler. İlişkilerinde yönetici olmak isteyen bir tavır vardır. Erkeklerde bu durum kendilerinden yaşça büyük kadınlara ya da ciddi eşlere yönelmelerine işaret edebilir. Zenginlik ve statü önemli meselelerdir.

Akılcı – Venüs Saka:Kadınlarda farklı, kimi zaman soğuk ama çekici bir güzelliğe işaret eder. Bu konumda aşkta tutkudan çok ilkeli, akılcı ve arkadaşça olmak önemlidir. Tek kalmaya, geç evlenmeye eğilimli olabilirler. Farklı bir aşk anlayışları vardır. Erkeklerde çok sayıda arkadaş anlamına gelebilir.

Hayalci – Venüs Balık:Bu konum kadınlara sanatçı ruh, çekicilik, fedakarlık ve ruhsallık getirir. Aşkta kafa karışık olabilir. Hayatın bir aşamasında bazı kayıplar ruhsal yönde test edicidir. Ancak aşk hiç bitmez, hayaller devam eder. Aşkta kurban olma teması vardır. Erkeklerde aşkta tutarsızlıklar, emin olamama ve fazla etki altında kalmaya neden olabilir.