Ay tutulması nelere işaret ediyor ?

Güven, istikrar ve huzur açısından kritik bir dönemden geçiyoruz

Güneş tutulmasının ardından şimdi 4 Nisan’da Terazi burcunda Tam Ay tutulması ile karşı karşıyayız ve bu tutulmanın hayatımızdaki fay hatlarını harekete geçireceğini söylemeliyiz. Tutulma derecesinin Uranüs ve Pluton gibi değişimi ve yenilenmeyi simgeleyen gezegenlerle olan sert açıları birikmiş olan enerjilerin ani ve hızlı biçimde boşalabileceğini anlatıyor. Gerçek şu ki vereceğimiz kararlar, alacağımız insiyatifler ve niyetler çok büyük önem taşımakta.

Tutulmanın Terazi burcunun ortasında gerçekleşiyor olması doğal olarak ilişkilerimizi, beraberliklerimizde ortaya çıkan gerilim ve değişen dengeleri, hatta kendimize bakış açımızı simgeliyor. Bu durum aynı zamanda siyasette, iç işlerinde de (Terazi ülkemizin haritasında toprak, vatan ve güvenlik konularına karşılık gelen 4. evde yer almakta) birikmiş gerilimleri, çatışan unsurları öne çıkarabilecek güçte. Dolunaylar farkındalık, karar ve ve idrak zamanlarıdır. Bu kez Ay tutulması ile birlikte, farkındalık, kavrayış temasının en üst düzeyde ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Ay’ın kuzey ay düğümü ile birleşiyor olmasını gelecekte söz konusu olacak bir uzlaşının, ortak durumunda ve paylaşımın bir işareti olarak görebiliriz. Ancak gelecekte vaadedilen bu yeni koşulların önünde, sert ve yorucu engeller söz konusu.

Haberin Devamı

Tutulma derecesinin tam karşısında Koç burcunda güney ay düğümü ile birleşen Uranüs yer alıyor. Denklemin bir ucunda kopartıcı, tek başına hareket etmek isteyen, başkaldıran, bağımsızlık arayan unsurlar var. Kendi kişisel hayatımızda bu durum yenilenmesi ve değiştirilmesi gereken koşullara işaret ediyor. Ancak bu tazelenme isteği yıpratıcı ve zarar veren koşullar da içeriyor olabilir. Geçmişten kaynaklanan nedenler yüzünden bizi daha tepkisel ve asi kılan tutumlar içerisinde olabiliriz.

Tutulma derecesine kare açı yapan yerde, Oğlak burcunda ise Pluton durmakta. Oğlak sorumlulukları, kuralları, sistemi, iş hayatını, statümüzü, aynı zamanda devleti ve düzeni açıklayan burçtur. Oğlak burcundaki Pluton bu konularda derin bir dönüşümün, güç savaşının ve manipülasyonun söz konusu olduğunu anlatmakta. Başka bir deyişle, bir yandan yenileyici ve özgürleştirici istekler, bir yandan da bağlayan, zorunlu olarak kısıtlayan ve kurallara uyulmasını gerektiren baskılar altındayız. Kuşkusuz bu koşullar ülkemiz iç işlerinde, Kürtlerle ilgili konular çerçevesinde de yankı bulmakta.

Haberin Devamı

Tutulma haritasında, yükselen burçta, Aslan’da görülen Jüpiter’in yardımcı ve bu sert gerilimleri dengeliyici, olumlu yönde boşaltıcı imkanları var. Jüpiter’in tutulma derecesiyle uyumlu açıları, söz konusu zor koşulların daha yapıcı bir sürece evrilebilmesinin mümkün olduğunu anlatıyor. Dolayısıyla, bu dönemde, özellikle 4 Nisan civarında hayatımızda ilişkilerimizden beklentilerimizde daha geniş düşünmek, başkalarından fikir ve danışmanlık almak, yabancılarla temas kurmak, olaylara daha geniş çerçeveden bakmak çok yararlı olacak.

Ayrıca bu dönemde Boğa burcuna ilerleyen savaş gezegeni Mars’ı da unutmamalıyız. Güvenlik, istikrar, huzur, toprakla ilgili konularda kendimizi daha problemli bir süreçten geçerken bulabililiriz. Ülkemizin burcunun da Akrep olduğu düşünülürse, karşıt durumda olan Mars, barış, denge ve istikrar konularının ne kadar hassas bir süreçten geçeceğinin altını çizmekte.

Haberin Devamı