Ay tutulması nelere işaret ediyor ?

Balık burcundaki tutulma kırılgan bir dönemden geçtiğimizi gösteriyor

Bir süredir devam eden tutulma mevsimi bu yıl dün gerçekleşen Ay tutulması ile tamamlandı. Balık burcunda gerçekleşen tutulma anında Ankara’ya göre İkizler burcu yükselirken, İstanbul’da Boğa burcunun son derecesi yükseliyordu. Ay tutulmaları bir konunun ifşa olması, gözükmesi ve tam olarak ortaya çıkması açısından önemli astrolojik göstergelerdir. Böyle zamanlarda yaşanan olayları duygusal açıdan muhasebe etmek, getirdiği sonuçları değerlendirmek gerekir. İçinden geçtiğimiz süreçte Balık burcundaki bizi duygusal açıdan kırılgan ve hassas kılan gelişmelere işaret etmekte.

Haberin Devamı

Bu Ay tutulması aynı zamanda savaş ve mücadele gezegeni Mars’ın yaptığı açılarla oldukça huzursuz bir görünüm kazanmakta. Mars şiddet ve sabırsızlık getiren, ayırıcı bir enerjidir. Tutulmayı yakından etkiliyor olması bu dönemde huzursuzluklara, kontrol edilmesi zor durumlara ve özellikle askeri ilgilendiren konularda önemli sonuçlara, değerlendirmelere işaret etmekte. Bu görünümler ülkemiz haritası üzerinde de önemli izdüşümleri oluşturmakta. Uluslar arası ilişkileri, inançlarla ilgili konuları açıklayan 9. Evde gerçekleşen tutulma aynı zamanda ülkemiz haritasında Jüpiter’le de yakından ilişki içerisinde. Jüpiter fırsatları, genişlemeyi ve zenginleşmeyi anlatan bir güç olduğu için, bugünlerde gündeme gelen konular içinde uluslar arası alanda yeni imkanların doğduğunu da görebiliriz. Bununla birlikte, Mars’ın konumu halkı ilgilendirebilecek şiddet olaylarına ve yıkıcı olabilecek eğilimlere de işaret etmekte. Bu dönemde gizli düşmanlıklar, büyük stresler ve halkı ilgilendiren korkular gündeme daha fazla gelebilir. Kimi zaman bu koşullar ani olaylar yüzünden kurban olma durumu ile ilişkili de olabilir.

Balık burcu aynı zamanda fedakarlık, merhamet ve evrensel anlamda zayıflara, yara almış kişilere gösterilen hassasiyetle de yakından ilgilidir. Dolayısıyla bu dönemde Suriye’de ya da bizi hassas kılabilecek diğer yerlerde ortaya çıkabilecek koşullar yüzünden daha fazla yardımlaşma, vicdani durumlar ve merhamet gerektiren koşullar içinde olabiliriz.

Haberin Devamı

Ayrıca bu dönemde, gerçeklerle, hayali olan şeylerin karıştığı ve dolayısıyla hayal kırıklığı yaratan Satürn-Neptün arasındaki zorlayıcı açının son aşamasını yaşıyoruz. Satürn devlet, sistem ve düzene konu anlatır. Neptün ise dağılma, zayıflık gösterme ve gerçeklerden uzaklaşma ile yakından ilişkilidir. Neredeyse 1 yıldır süren bu karmaşık temaların tamamlanması için yönetimi ilgilendiren konularda daha uyanık ve tam bir gerçekçilik içinde olmak gereği var. Bizi ülke olarak şimdiye kadar sınırsız hayallere sürüklemiş olan eğilimlerden ayrılmak ve gelişen olayları tüm çıplaklığı ile değerledirmek durumundayız. Uluslar arası alandaki gelişmeler, benzer şekilde hukuki koşullar ve yasaları içine alan konular içinde ihmallerden ve duygusal değerlendirmelerden kaçınmak gerekiyor.

ABD için, Washington’a göre bakıldığında ise, haritanın tepe noktasında Terazi burcunda yer alan Venüs, uluslar arası diplomasi ve dengeler açısından yine bu dönemde önemli sonuçlar yüzünden yeni politikalara işaret etmekte.

Haberin Devamı