Boğa burcunda yeniay var

Yeniay Boğa burcunun ortalarında gerçekleşiyor

Yarın Boğa burcunda yeniay gerçekleşiyor. Boğa sağlamlığı, istikrarı ve kararlılığı temsil eder. Sabit nitelikteki bu toprak burcu sahip olmak arzusu ve güvenmek isteği ile de ilgilidir. Ancak içinde bulunduğumuz zamanlarda artık Uranüs’ün de Boğa burcunda ilerlemesi ile tüm bu konularda ani ve beklenmedik koşullarla karşılaşabiliriz. Kuşkusuz her şey değişir ve en sağlam şeyler bile sarsılmaya açıktırlar. Durum böyle olunca bu dönemde pasif bir şekilde beklemek yerine özellikle gelişen yeni şartlara uyum sağlamak hatta yeni bir tutum ve bakış açısı elde etmek daha doğru bir yaklaşım olacak. Bu dönemde güvenlik için bellediğimiz parasal kaynakları ya da birikimlerimizi daha farklı bir şekilde değerlendirmeye gidebiliriz. Ayrıca Neptün yeniaya olumlu açı yaparken, özellikle ayın ilk yarısında sanatçılar ve ilham alarak çalışan herkes için olumlu fırsatlar ve yaratıcı hayal gücümüzü kullanabileceğimiz olanaklar da var.

Haberin Devamı

Yeniay haritasında Saka burcu yükselmekte. Bu burç ta sabit nitelikte ancak hava elementindedir. Saka sosyal konulara, siyasi ya da sosyal görüşlere, yeni bir tutum sergileme isteğine işaret etmekte. Ayın ilk yarısında duygularımızdan çok mantığımızla ve farklı şeyler arayışı ile hareket edeceğiz. Doğal olarak haritalarında Saka, İkizler ve Terazi burcu yükselenler kendilerini ifade etmenin yollarını daha rahat bulabilecekler. Yükselen Aslan’lar bu dönemde özellikle karşılıklı konularda daha özenli, dengeli olmak durumundalar. Yükselen Koç ve ise yeni fikirlere açık dururken, yükseleni toprak elementinden olan Boğa, Başak ve Oğlak daha çok para ve çalışma hayatına ait konulara odaklanabilecekler. Yükselen burcu su elementinden olan Yengeç, Akrep ve Balık ise zihinsel açıdan daha pozitif, daha az endişeli olmaya gayret etmeliler.

Bu ay iletişim gezegeni Merkür 6-21 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek ve bu tarihler arasında yaptığımız işlerde, görüşmelerde daha yavaş ancak yapıcı ve pratik şekilde ilerleme imkanı bulabileceğiz. 21’i sonrasında pek çok alanda daha hızlı ve kıvrak olabiliriz. Merkür kendi burcuna ilerlediğinde ticari faaliyetler, iletişim ve eğitim alanında daha buluşçu ve marifetli davranabiliriz. Dikkat ! Mars da 16’sında Yengeç burcuna ilerleyecek. 2 Temmuz’a kadar sürecek olan dönemde psikolojik açıdan kendimizi savunma ve kırılganlıklar, ailevi konular daha çok dikkat çekmeye başlayabilir. Mars Yengeç’te iken duygusal alanda kendimizi savunma konusunda çok daha mücadeleci ancak duygusal yönde huzursuz ve yıkıcı da olabiliriz.

Haberin Devamı

Oldukça riskli bir dolunay

Nitekim 19 Mayıs’ta gerçekleşecek olan dolunay haritasında da Güneş şiddet ve tutku içeren bir yıldız olan Algol’e çok yakın durmakta. Bu nedenle, Mayıs’ın son 10 gününde, 19 Mayıs sonrasında ekonomik konulara, paranın ve istikrar arayışının gündeme geldiği konulara duyarlılığımız çok daha artmış olacak. Bu dönemde aşka ve tatmin arayışına da büyük bir vurgu var. 16 Mayıs’tan itibaren akıldan çok tutkularla ve bizi duygusal açıdan meşgul edebilecek hassasiyetlerle hareket edebiliriz. Savaş gezegeni Mars’ın aynı zamanda ülkemizin yükselen burcunda ilerleyecek olması askeri konuları, güvenlikle ilgili endişeleri öne çıkarabilir. Bu dönemde ülkemiz kendi gücünü ortaya koymak yönünde daha mücadeleci ve hassas bir tavır izleyecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı