Hayaller ve gerçekler arasında

Önümüzdeki bir yıl boyunca hayallerimizi test eden, öğretici deneyimlerle karşı karşıyayız.

Bugünlerde, önümüzdeki bir yıl boyunca hepimizi bir yönüyle ilgilendiren dikkat çekici bir açı belirginleşiyor. 26 Kasım’da Yay burcunda ilerleyen Satürn ile Balık burcundaki Neptün kare açı yapmaya başlayacak. Benzer açı 2016 Haziran ortasında ve son olarak Eylül başında da dikkat çekiyor. Kare gerginliği, mücadeleyi ve aynı zamanda yadsımayı ve reddetmeyi de anlatır. Bu durumda, önümüzdeki dönemde hayatın gerçekleri ve sınırlar ile ilham aldığımız hayaller ve vizyonumuz arasında dikkat çekici farklılıklar olduğunu görebiliriz. Satürn-Neptün açıları, özellikle kare gibi sert açılar, kolay kolay göz ardı edebileceğimiz deneyimler değildir. Hayatımızın bu döneminde çok önemsediğimiz, idealize ettiğimiz konularda sert gerçeklerle, görünmeyen duvarlarla karşılaşabiliriz. Zira astrolojik açıdan Satürn sınırlarımızı, Neptün ise sınırlarımızı aşıp ötelere ulaşmayı anlatır. Kare açı içerisinde neleri yapıp neleri yapamayacağımız konusunda bulanıklıklar ve kararsızlıklar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Özellikle bu açı kariyerde, bir şeyleri inşa ettiğimiz konularda, sorumluluklarımızla ilgili alanlarda daha dikkat çekici sonuçlar getirebilir. Böyle bir süreçte, bizde hayal kırıklığı yaratabilecek koşullar karşısında daha esnek ve akıcı kalmaya özen göstermeliyiz. Sözünü ettiğimiz süreç İkizler burcunun 28 Mayıs – 3 Haziran, Başak burcunun 31 Ağustos – 5 Eylül, Yay burcunun 29 Kasım – 5 Aralık, Balık burcunun 26 Şubat -3 Mart arasındaki doğanları güçlü bir şekilde etkilemekte. Eğer bu tarihlerde doğmuşsanız, önümüzdeki bir yıl boyunca kendinize güven testinden geçebilirsiniz. Hayal ettiğiniz şeylerle, otorite figürleri ile ilişkilerinizde ve genel olarak kariyer alanında umduklarınızla, olası sonuçlar arasında önemli farklar söz konusu olabilir. Belki de çok önemsediğiniz ve hep doğru gibi kabul ettiğiniz bir durumun aslında hiç de öyle olmadığını deneyimlemeniz beklenebilir. Böyle zamanlarda aşırı ısrar ya da gerçeklerden sürekli kaçmak, göz ardı etmek yerine, gelişen koşulları daha yaratıcı biçimde ele almaya bakmalı ve gerekiyorsa, alternatif yollar geliştirmeniz çok yararlı olabilir. Kuşkusuz bu süreçte gelişmeler karşısında aşırı katı bir tutum ya da tam tersine sorumsuz bir yaklaşım pek faydalı olmayabilir.

Haberin Devamı

Diğer yandan Yay ve Balık burçları arasındaki bu kare, özellikle fikirlerimiz, bakış açımız, inançlarımız, ideolojik tutumumuz ve ayrıca yabancılarla, medya ve yasalarla ilgili işlerde, uluslar arası konularla ilgili alanlarda daha fazla dikkat çekici olabilir. Aşağıda yükselen burcunuzu da göz önüne alarak, bu sürecin hayatınıza getirdiği bazı ana temaları bulabilirsiniz.

Yükselen burcunuz

Satürn-Neptün karesinin olası sonuçları

Koç

Bu bir yıllık süreçte akademik konularda, uzaklarla, yabancılarla ilişkilerinizde daha gerçekçi davranmak ve kimi zaman elde olmayan koşullar yüzünden akışta kalmak gereği var.

Boğa

Bu bir yıllık süreçte finansal alanda, borç alacaklar ve ortaklaşa sorumluluk gerektiren konularda, mirasa ait işlerde daha mantıklı olmak ve olası yanlış değerlendirmelerden uzak durmak gerek.

İkizler

Bu bir yıllık süreç içerisinde özellikle ilişkilerinizde, iş ortaklıklarında ve evlilik hayatında gündeme gelebilecek karışıklıkları baştan anlamak ve iş hayatında yanıltıcı olabilecek beklentilerden uzak durmak gerek.

Yengeç

Bu bir yıllık süreçte iş ve çalışma konularında, mesleki konularda, içerisinde organizasyon ve yabancıların, akademik konuların olduğu alanlarda daha dikkatli, gerçekçi ve daha az hayalci olmak gerek.

Aslan

Bu bir yıllık süreç içinde özellikle aşk hayatında, çocuklarla ve kişisel yaratıcılığınızı ilgilendiren konular içinde daha dengeli, daha az müsrif ve daha az hayalci olmaya bakın. Yatırımlarınıza dikkatle bakın.

Başak

Bu bir yıllık süre içinde özellikle eve yönelik sorumluluklar, evlilik ve ortaklıklar içinde daha mantıklı ve kararlı kalmaya özen göstermelisiniz. Karşınızdaki kişilerin bulanık ve kararsız tutumları kafa karıştırıcı olabilir.

Terazi

Bu bir yıllık dönemde düşünce dünyanızda, eğitim ve zihinsel uğraş içeren konularda, yakın çevrenizde, kardeşlerle ilgili konularda daha düzenli ama esnek yaklaşımlar içinde kalmalısınız. Yazışmalar, evraklar hakkında dikkatli olunmalı.

Akrep

Bu bir yıllık süreçte, parasal alanda, birikimlerinizi ve iş hayatınızı ilgilendiren konularda, spekülatif yatırımlarla ilgili konularda daha uyanık, gerçekçi ve daha az müsrif olmaya dikkat etmelisiniz.

Yay

Bu bir yıllık dönem içinde, kişisel konularda, atacağınız yeni adımlar ve alacağınız sorumluluklar içinde daha planlı, dikkatli olmaya gayret ederken, ev ve aileden kaynaklanabilecek fedakarlıklara gerçekçi yaklaşmak gerek.

Oğlak

Bu bir yıllık süre içinde özellikle kariyer çizginiz, planlarınız bazı elde olmayan nedenler ve belirsizlikler yüzünden dağınıklık gösterebilir. Bu nedenle düşüncelerinizde, yazışma ve anlaşmalarda daha dikkatli olunmalı.

Saka

Bu bir yıllık dönemde, iş hayatınızla ilgili beklentilerde, sosyal alanda, gruplarla, takım çalışmaları ile ilgili konularda daha sorumlu olmaya dikkat ederken, kendi birikimlerinizi ve para durumunuzu daha gerçekçi değerlendirmelisiniz.

Balık

Bu bir yıllık süre içinde, kariyer ve iş alanında daha sıkışık koşullar ve yükler artarken, kişisel alanda dağılmamaya bakmalı, işiniz ve kendi istekleriniz, niyetleriniz arasında daha sağlıklı, gerçekçi bir denge kurmaya bakmalısınız.