Jüpiter Akrep’te

Önümüzdeki bir yıl boyunca derinleşmek, gücümüzü sessizce ortaya koymak ve ikna etmek konularında yeni deneyimlere açık olacağız.

Büyüme ve genişlemenin gezegeni, Yunan mitolojisinde tanrıların en güçlüsü Jüpiter/Zeus, önümüzdeki bir yıl boyunca Akrep burcunda seyredecek. Jüpiter hızı gereği, yılda ortalama bir burcu dolaşır. Belki de bu yüzden eskiler bu gezegene, Müşteri (iştira eden, satın alan) adını verdiler. Müşteri velinimetimizdir misali, Jüpiter fırsatları, zenginleşmeyi ve büyümeyi anlatan gezegendir. Jüpiter aynı zamanda kolaylıklar sağlar, tanınmayı ve bağlantı kurmayı kolaylaştırır, böylece önümüzdeki engellerin ortadan kalkmasını sağlar.

Haberin Devamı

Öncelikle Jüpiter’in su elementinden Akrep’e ilerlemesi su burçlarına, (hem yükseleninizi, hem de kendi burcunuzu hesaba katabilirsiniz) başta Akrep olmak üzere, Yengeç ve Balık burçlarına rahatlama, fayda ve fırsatlardan yararlanma imkanı getirecek. Bu yazımda sizlere önce Jüpiter-Akrep temalarından söz edeceğim. Gelecek yazımda da tek tek burçlara getirebileceklerini özetleyeceğim.

Jüpiter hangi burçta ilerliyor ise, o burcun özelliklerini büyütür, öne çıkarır, genişleme ve öğrenme, deneyimleme alanı olarak karşımıza getirir. Kuşkusuz Jüpiter aynı zamanda abartılı tavırlar ve kendine fazla güvenme ile de ilgilidir. Dolayısıyla, ifrata kaçmak da kimi zaman gölge olarak karşımıza çıkabilir. Akrep burcu, özellikle ilişkiler yoluyla kendini gösterir. Kontrol etmek, bir başkası üzerinde güç sahibi olmak, ele geçirerek kullanmak, belirli bir dozda zehirin şifa olması gibi sağaltan, öldüren ya da dirilten nitelikler bu burcun en dikkat çekici özellikleridir. Akrep naif ve kırılhan bir burç değildir. Tam tersine derinlikleri gören, sezgileri ile kolayca anlayan, araştırma yapan, kötülükleri hemen farkedebilen bir burçtur. Akrep aynı zamanda gizlilikle hareket ederken, ölüm ve ötesine ait konulara, mistik yönlere de açıktır. Su elementinden, sabit nitelikte olması, uzun vadede duygusal açıdan konsantrasyona, lazer gibi duyguların belirli bir noktaya odaklanmasına işaret eder.

Jüpiter’in Akrep burcuna ilerleyeceği 10 Ekim 2017 tarihinden, 8 Kasım 2018 tarihine kadar, hayatımızda daha fazla derinlik, mücadele, ölüm ve yeniden canlanma temaları içinde olacağımızı söyleyebiliriz. Akrep maddi ve manevi yönde paylaşmak ve paylaşarak dönüşmek ve dönüştürmek eğilimindedir. Dışarıdan bakıldığında bu bize parasal konularda, yatırımlar alanında, özellikle miras ya da finans konularında paylaşarak büyüme, ortak çıkarları harekete geçirme ve daha fazla pay elde etme, birikimlerimizi daha verimli alanlara yönlendirme, yatırım yapma imkanı verecektir. İçeriden bakıldığında ise, Jüpiter-Akrep döneminde kendi psikolojimiz içinde ya da başkalarının ruhsal durumlarıni etki altına alma, ikna ve yönlendirme açısından da daha başarılı ve etkin olabileceğimiz görülmekte. Kuşkusuz bu durumları netleştirmek için, Akrep burcunun doğum haritamızda hangi evde olduğuna bakabiliriz.

Haberin Devamı

Jüpiter’in geriye döneceği 9 Mart’a kadar ve yeniden düzgün harekete geçeceği 10 Temmuz tarihi sonrasında söz konusu temaları daha aktif kullanabiliriz. Bu tarihlere özellikle dikkat edelim, zira bu tarihlerde Jüpiter-Akrep temaları çok belirgin olacaktır. Bu bir yıl içerisinde Jüpiter’in Neptün’le üçgen açıda olacağı 3 Aralık, 25 Mayıs ve 19 Ağustos tarihleri civarında ruhsallık, sezgiler ve yaratıcı uğraşlar daha akıcı ve büyüleyici olabilir. Jüpiter’in Pluton’la açı kurduğu 16 Ocak, 14 Nisan ve 12 Eylül civarında ise elimizdeki gücü daha etkin ve kontrol edici şekilde kullanabiliriz. Kısaca, önümüzdeki bir yıl boyunca özellikle ilişkilerde, içerisinde güç kullanmanın ve sessiz bir şekilde yönlendirme ve ikna temalarının önem kazandığı bir süreçte ilerliyor olacağız.

Haberin Devamı