Kendi gizlerinizle yüzleşin

Bizim için gizli kalan şeyler aynı zamanda yüksek bir farkındalık içerir

Astrolojik haritamız sadece bilincimizde olup bitenleri değil, bizden saklı, göremediğimiz unsurları da sembolik olarak açıklar. Haritada 12. ev gaybın, bilinmeyenin, gizli kalan şeylerin evidir. Zira yükselen burç kişinin hayat yönünü saptayabildiği dümen gibi görüldüğü için, bu evle temel bir açı kuramayan ve gerisinde kalan ev 12. ev kontrol edemediğimiz, kollektif unsurların alanıdır. Psikolojik açıdan bu bilinçaltıdır. Onu göremeyiz ama sürekli onun yükünü taşırız. Aynı zamanda gizli, göze görünmeyen şey anlamında Arapça “gayb” sıfatının dilimizde “kayıp”, “kaybolmak”la da ilişkili olduğunu düşünüyorum. Aslında bu ev bizim göremediğimiz, bize gizli duran ama aslında herkesin bizde görebildiği durumları da anlatır. Haritada bu eve düşen gezegenler de kontrol dışı çalıştığı için, çoğu zaman başımıza bela getiren olayları açıklar. Sonuçta bilincine varamadığımız, bilgisiz, cahil kaldığımız durumların kurbanı oluveririz. Elde olmayan nedenler, kişinin gücünü aşan konular hep bu evin konuları içinde yer alır, dolayısıyla 12. ev sevilmeyen, korkulan, kişiliğimizi dağıtan bir evdir. Ancak kollektif çalışmalar, topluma, dünyaya yayılan, malolan eserler, edimler de yine bu evle ilişkilidir ve 12. ev sayesinde bizi daha ötelere götürecek imkanlarla da karşılaşırız. Bu aşamada, yükselen burcunuza göre, sizi kontrolsüz, çaresiz bırakan ya da bilgisizliğinizden ötürü hata yapabileceğiniz temaları ama aynı zamanda sizi bilinmeyene götürebilecek imkanları kısaca şöyle özetleyebiliriz:

Haberin Devamı

Yükselen Koç’larhayatı ellerinde tutmak, hayatta kalmak istediklerinden, kontrol kaybına uğramaktan, kaybolmaktan korkarlar. Doğal olarak tam da bu nedenle, kendi zayıflıklarını, etkisi altında kalacakları şeylerden, karmaşık durumlardan uzak dururlar. Herşeyi basitleştirme isteği biraz da bu nedenle ortaya çıkar. Kollektif nedenler, kişiliğin çözülmesini telkin eden inançlar onların kontrol edemediği gizli düşmanlar gibi görülebilir. Ancak kabullenmek pek çok kapıyı da açacaktır.

Yükselen Boğa’lariçin en temel korkulardan birisi riskli işlerdir. Riske girmek bilinmeyen bir alana girmek gibidir. Boğa’nın gizli tutkuları başına bela olabilir. Bununla birlikte ancak yeni bir riske girerek yeni şeyler öğrenebiliriz. Çoğu zaman elde olmayan nedenler aniden ve hızlı şekilde ortaya çıkarak Boğa’nın güven ve istikrarını sarsar. Böylece yükselen Boğa’lar kişisel cesaretlerini görebildikleri, kullanabildikleri ölçüde kendilerini geliştirebilirler.

Haberin Devamı

Yükselen İkizler’inkontrol edemediği konular arasında zevkler, aşk ve maddi istekler yatar. Bu burç bağlı kalmayı istemez dolayısıyla bağlanma, istikrar, para biriktirme ve güven konularında kontrol dışı durumlarla karşılaşabilirler. Para kazanma isteği gizli, başedilemez bir arzu şeklini alabilir ve çoğu zamanda bu konularda yeteri kadar tatmin olamadıklarını hissedebilirler. Ancak İkizler kendi iç dinginliğini, huzuru ve sağlamlığı bulabildiği ölçüde gelişebilecektir.

Yükselen Yengeç’ihuzursuz eden şeylerin başında endişeler, dedikodular ve sürekli dalgalanan bir zihin vardır. Yengeç zihinsel dengesini kaybetmekten korkar. Çift durumlar içinde kalmak istemez. Aynı zamanda onun hakkında konuşulduğunu hissetmesi aşırı bir hassasiyet kaynağı olabilir. Halbuki Yengeç olaylara daha bağımsız ve objektif bakabilmeyi öğrendiği sürece bu korkulardan, endişelerden kurtulabilecektir

Haberin Devamı

Yükselen Aslan kendini zayıf düşüren, pasif ve etki altında kılan şeylerden kaçar. Doğal olarak tam da bu nedenlerden ötürü ailevi ve duygusal nedenler onun gizli düşmanı haline dönüşebilirler. Çoğunlukla geçmişten kaynaklanan ailevi yükler söz konusudur. Bu durumda, Aslan kendi zayıflıklarını, hassasiyetlerini anlamdan kendini geliştiremez. Zayıflıkların farkına varmak gelişme kapısı olacaktır.

Yükselen Başak’larher ne kadar ılımlı, çalışkan bir görünüm sergileseler de, iç dünyalarında güçlü bir benlik ve gurur taşırlar. Kişisel güven ve yaratıcılıklarını öne çıkartmak yerine bu enerjilerini kolektife, herkese hizmet etmeye yöneltirler. Ancak kişisel alanda ifade edilemeyen herşey gizli bir düşman haline dönüşebileceği için, bu alçakgönüllülük aynı zamanda kendi kendilerinin gizli düşmanı haline gelmelerine yol açabilir. Başak kendine güvenini daha mantıklı yollardan ifade etmeye öğrendikçe mutlu olacaktır.

Yükselen Terazi’lerçalışmak, başkalarına hizmet etmek ve alçak gönüllü olmak konularında sürekli test edilirler. Kişiliklerinin ezileceği, horgörülebileceği korkusu onları rahatsız eder. Ilımlılık arayan hoş görünümleri arkasında kendi değerlerinin, gücünün yeteri kadar tanınmadığı korkusu yatıyor olabilir. Terazi’nin bu korku ve güvensizliğini aşabilmesi için, kolektif alana hizmet etmesi, kendisini sevip sahiplenebileceği bir işe vermesi doğru olur. Kurban olmak korkusunu aşmak onları geliştirecektir.

Yükselen Akrep’lerinen büyük korkuları ilişkiler, evlilik ve ortaklaşa alanda yatar. Kurcalayıcı ve zorlayıcı oldukları için eninde sonunda ilişkilerinde problemlerle karşılaşırlar. Başkalarını kontrol etme ihtiyacı nedeniyle ilişkilerinin gizli kurbanı haline dönüşebilirler. Aynı zamanda zevkler, aşk ve keyif veren konularda sürekli bir gizlilik durumu sonuçta onları hapsedebilecek koşullar üretebilir. Bu nedenle Akrep’ler ilişkilerinde daha adil ve dengeli olmayı öğrenmeleri çok şey kazandıracaktır.

Yükselen Yay’larıngizli dünyasına tutkular, arzular ve ele geçirme isteği güçlü bir yer tutar. Pek çok yükselen Yay maceracı, özgür ve umursamaz bir tutum içindedir. Tam bu nedenle, gizli kapaklı, çetrefilli ve içerisinde tutku olan şeylerin kurbanı olmaya açıktırlar. Hayatlarının bir döneminde kıskançlıklar, başkalarından ya da ortaklı durumlardan kaynaklanan sorunlarla, belalarla karşılaşabilirler. Kendi arzularını açığa çıkarabildikleri ve farkına varabildikleri sürece bu sıkıntıların kurbanı olmaktan kurtulabilirler.

Yükselen Oğlak’larher ne kadar kontrollü ve kısıtlı bir görünüm sergileseler de iç dünyalarında ve bilinçaltında daha tutkulu ve fırsatçı özellikler taşıyabilirler. Yükselen Oğlak taşıdığı düşünce ve inançları ile ilgili konular yüzünden problemlerle karşılaşabilir. İnançlar, fikirler ve risk alma isteği, yaygın ve kolektif bir durum olduğu için, Oğlak her yöne gidebilen, sınırsız şeylerden korkar. Ancak yükselen Oğlak’ın daha iyimser ve hevesli bir dengeye ulaşabilmesi için içsel arzularını daha fazla ortaya çıkarması yararlı olacaktır.

Yükselen Saka, kısıtlanmaktan, katı olan tutum ve geleneklerle hapsedilmekten korkar. Saka geleceği, ümitleri, beklentilerini anlatan bir burçtur. Tam da bu nedenle, onu sürekli geçmişe çeken bilinçaltında çözümlemesi gereken katılıklar saklıdır. Geleceğe yönelmek için geçmişi de anlamak gerekir. Aksi halde geçmişimiz sürekli bir gölgemiz haline gelir. Saka kendi bilinçaltında yatan kuralları, katılıkları anlayarak özgürleşebilir.

Yükselen Balıklarsınırsız olmak istedikleri için mantıklı ve kurallı şeyleri bir engel gibi görebilirler. Genellikle sosyal alandaki katı kabullerin, sadece mantığa dayalı yaklaşımların kurbanı olabilirler. Kendilerini toplu bir amaca, kolektif bir soruna adama, ayırtdetmeksizin herkese yardımcı olmak isterlerken, kendi benliklerini de kaybetme, yığınlar içinde kaybolma riski yaşarlar. Yükselen Balık, iç dünyalarındaki soyut kuralları, yalnız kalma korkularını anlayabiledikleri ölçüde özgürleşebilirler.