Saka’da yeniay neler getiriyor ?

Yeniay dikkat edilmesi gereken koşullara işaret ediyor

Önümüzdeki yeniay 8 Şubat’ta akşam saatlerinde Saka (Kova) burcunda gerçekleşiyor olacak. Bu yeniayın temalarını 22 Şubat’a kadar görebiliriz. Yeniay haritasında karşıtlıkları gösteren 7. evde savaş gezegeni Mars’la kare açı yapan yeniay bugünlerde genel şartların oldukça yorucu, keskin ve yıpratıcı olabileceğini anlatmakta. 7. ev ilişkileri, ortaklıkları ve karşıtlıkları içeren bir alandır. Dolayısıyla bu dönemde ilişkilerden ve karşıtlıklardan kaynaklanan konulara özellikle dikkat etmek gerekecek. Benzer gelişmeler ülkemiz dahilinde toprak, güvenlik ve açık düşmanlıklar alanındaki hassasiyetlere de tetik etkisi getirmekte.

Haberin Devamı

Eğer Boğa, Aslan, Akrep ve Saka burçlarının ortasına yakın, özellikle (15-25) derecelerinde doğmuşsanız, ya da haritanızda bu burçların ilgili derecelerinde vurgu varsa, bu dönemde hayatınızda çatışan unsurlara özenle yaklaşmalısınız. Akrep burcundaki Mars’ın Saka burcundaki yeniayla kare açısı güç savaşı, mücadele ve yoğun bir konsantrasyon teması getirmekte. Bu dönemde, olası kişilik çatışmalarına dikkat etmeli ve öfkemizi daha akılcı kullanmaya bakmalıyız. Bizi zorlayan, tehdit eden koşullar içinde olabiliriz. Bunu anlamak için özellikle Akrep burcunun doğum haritasında hangi evde olduğuna dikkat edin. Aşağıdaki tabloda evlerle ilgili bilgiler yer alıyor. Bunu anlamak için yükselen burcunuzdan Akrep’e kadar saymanız yeterli. Örneğin yükselen burcunuz Yengeç ise, bu durumda Akrep beşinci evinizde yer alıyor demektir.

8 Şubat’ta gerçekleşen yeniay getirdiği mücadele ve güç savaşı temasının yanında, bizi sorumluluklar ve kişisel özgürlükler alanında da uyarmakta. Yeniay derecesi hem Satürn’le, hem de Uranüs’le açı kurmakta. İçinde bulunduğumuz dönemde gelecek yönünde beklentiler ve umutlar geliştirmek konusunda daha heyecanlı olabiliriz. Özellikle 14 Şubat sonrasında düşüncelerimizde daha umutlu, yenilikçi ve özgürlükçü olabiliriz. Bu dönemde Ay da büyüme aşamasında olduğu için düşüncelerimizi ilerletme, hayatımıza yeni şeyler katma konusunda daha istekli ve kararlı davranabiliriz. Bu yeniay yeni şeyler yapma, cesaret gösterme konusunda kolaylıklar sağlamakta. Özellikle haritasında Koç burcu güçlü olanlar için bu daha da belirgin olacak.

Haberin Devamı

Dünyasal konular içinde ise şiddete, kontrolsüz durumların, riskli işlerin getirebileceği tehlikelere dikkat edilmeli. Mars savaş gezegeni olarak, 22’sine kadar olan dönemde askeri koşullara, içerisinde güç savaşı ve yıkıcı unsurlar (Akrep) olabilecek olaylara işaret etmekte. Yeniayın aradığımız cesaret ve yenilikleri getirmesi dileğiyle.

Evlerin konuları

  1. Ev

Beden, sağlık, kişisel niyetler, başlangıçlar, kişilik

  1. Ev

Parasal konular, birikimler, harcamalar, destekler, yetenekler

  1. Ev

Zihinsel meşguliyetler, algı, yakın çevre, iletişim, hareket, ziyaretler, komşular, eğitim

  1. Ev

Ev hayatı, yerleşim, aile, güvenlik, toprak, gayrimenkuller, babaya ait konular

  1. Ev

Aşk, yaratıcılık, çocuklar, eğlence, zevkler, oyunlar

  1. Ev

Hastalıklar, zayıf düşüren nedenler, iş ortamı, hizmet ve hizmetkarlar

  1. Ev

Evlilik, ortaklıklar, anlaşmalar, karşıtlıklar, açık düşmanlıklar, davalar

  1. Ev

Eşin, ortağın parası, miras, borçlar, kriz ve endişe üreten koşullar

  1. Ev

Uzun yolculuklar, yabancılar, inançlar, bakış açısı, düşünce dünyası, medya

  1. Ev

Şöhret, toplum içinde tanınma, kariyer, sorumluluklar, iş hayatı

  1. Ev

Arkadaşlar, gruplar, sosyal destekler, gelecekle ilgili beklenti ve ümitler

  1. Ev

Gizli kalan şeyler, gizli düşmanlıklar, ihmalkarlık, kontrol dışı durumlar, gayb