Ülkemizin yıllık haritasında neler var ?

Bugün cumhuriyetimizin doğum günü.

Haberin Devamı

Bugün cumhuriyetimizin doğum günü. Güneş’in her yıl doğum anındaki pozisyonuna geri dönüşü özel bir önem taşır, zira bu ana göre çıkarılan güneş dönüşü haritaları gelmekte olan yılla ilgili önemli bilgiler, içerikler verirler. Daha fazla detayı yıl sonunda sizlerle paylaşmak üzere, bu yazıda bazı ana noktalara değinerek genel bir tablo çizmeye çalışacağım.

2016-2017 dönemini açıklayan dönüş haritasında Yay burcunun yükselmekte olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda hem ilişkileri, barışı ve tatmini anlatan Venüs hem de kısıtlamaları, kontrolleri açıklayan Satürn yükselen burç derecesinin üzerinde duruyorlar. Özellikle Satürn gibi ağır bir gezegenin Yay burcunda, yükselende olması bu dönemde toplumun daha depresif, kısıtlamalar içerisinde olduğunu göstermekte. Hayatın güzelliklerini anlatan Venüs’ün de bundan nasibini aldığını anlıyoruz. Bu etkilerin en azından 2017 yılının ortalarına kadar etkin kalabileceğini söyleyebiliriz. Diğer yandan Satürn dönüş haritasında komşuları gösteren 3., ekonomik kaynakları gösteren 2. evin yöneticisi durumunda olduğu için içinde bulunduğumuz dönemde sınırdaş komşularla ilgili gelişmelerin (doğal olarak Ortadoğu’daki savaş gündemi) ülkemiz gündemine de büyük bir ağırlık ve aynı zamanda sorumluluk da getirmekte. Benzer şekilde, bu dönemde ekonomi ve TL’nin değeri konusunda büyük bir mücadele verildiği görülüyor. Zira harcamaları da anlatan Mars’ın ve baskıları açıklayan Pluton’un bu evde olması ekonomi alanında zorlu bir süreçe girildiğini anlatıyor.

Güneş dönüşü haritasına bakıldığında, Ay’ın Terazi burcunda iyice küçülme durumunda olduğunu görmekteyiz. Jüpiter’e doğru ilerliyor olması olumlu bir gösterge ve halkın barış, denge ve ılımlılık aradığını açıklıyor. Ancak küçülme durumunda olması bu koşulların beklemeler, gecikmeler ve uzatmalar içinde ilerleyebileceğinin altını çizmekte. Bu yıl denge, diplomasi, dış işlerinin, uluslararası konuların ülkemiz gündeminde ağırlıklı bir yeri olduğunu anlamaktayız. Nitekim yükselen burcun Yay olması da benzer şekilde, gerek uluslararası konular, gerekse inançlara ve görüşlere, ideolojik tartışmalara ait koşulların önemli bir yer işgal ettiğini teyit etmekte.

Bu yıl aynı zamanda Güneş ve Merkür’ün 12. evde yer alıyor olması, gizli konuların, casusluk gibi olayların ve yıpratıcı faaliyetlerin gündemde kalmaya devam edeceğini göstermekte. Bu durum devlete ve yöneticilere ait konular boyutunda daha sıkıntılı, şüphe uyandıran, saklı duran konuların gündemi meşgul edebileceğini açıklamakta.

Yıllık haritalar her zaman diğer önemli astrolojik tekniklerle bir arada ele alınırlar. Örneğin yıllık profeksiyonlar (bir çeşit ilerletim yöntemi) bu çeşit ana temaları anlatan yöntemlerdir. Ülkemizin 2016-17 yılı ilerletiminde yönetimi, hükümeti ve yöneticileri anlatan 10. evin öne çıktığını görüyoruz. Bu evde Koç burcunun olması gerek liderlik ve başkanlık temalarının, gerekse mücadele ve savaşa yönelik gündemlerin de arttığını göstermekte. 2017 boyunca da, askeri konuların, Ortadoğu’daki savaşa yönelik gelişmelerin, aynı zamanda ekonomi yönetimini ilgilendiren gelişmelerin en önemli başlıklar olarak devam edeceği anlaşılmakta. Bu süreçte, 21 Kasım’a kadar içinde bulunduğumuz dönem, gizli ve yıkıcı gelişmeler açısından 29 Aralık – 29 Ocak arası, ekonomik istikrar ve iç işlerinin dengelsi açısından 28 Şubat -29 Mart, toprağa, güvenlik ve vatana yönelik gelişmeler açısından 29 Nisan-29 Mayıs, toplumun sağlığı ve düzenine ait konular için 29 Haziran – 29 Temmuz, yönetime ait gelişmeler açısından da 29 Ağustos – 29 Eylül dönemlerinin daha hassas koşullar getirebileceğini söyleyebiliriz. Yeni yaşın ülkemize barış, istikrar ve güven getirmesi dileğiyle.