Dekorasyon Beyazlar kaç derecede yıkanır?

Beyazlar kaç derecede yıkanır?

12.07.2017 - 10:47 | Son Güncellenme:

Çamaşır makinelerinin var olması çamaşır yıkama işlemini kolaylaştırsa da çamaşırları farklı derecelerde yıkamak, çamaşırlarınızın yıpranmasına ve zarar görmesine neden olabilir. Özellikle beyaz çamaşırlarda bu sorun çok fazla görülmektedir. Beyaz çamaşırlar kaç derecede yıkanır, çamaşırları yıkarken nelere dikkat edilmelidir? İşte cevapları…

Beyazlar kaç derecede yıkanır

Beyaz çamaşırları yıkarken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde çamaşırlarınız zarar görebilir ve en sevdiğiniz beyaz bluzunuzu toz bezi olarak kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle özellikle makinede çamaşır yıkarken, derecesine dikkat etmeli, çamaşırları renklerine göre sınıflandırmanız gerekir. Tanımadığınız bir ortama girdiğiniz de veya beyaz çamaşırlarınızı astığınızda çamaşırlarınızın göz alıcı bir beyazlıkta durmasını kim istemez ki?

Haberin Devamı

Eğer sizde aynı fikirdeyseniz ve beyaz çamaşırlar kaç derecede yıkanır, sorusunu öğrenmek ve çamaşır yıkarken nelere dikkat etmeliyiz diyorsanız sizin için hazırladığımız bilgilere göz atabilirsiniz.

Beyazlar kaç derecede yıkanmalı?


Renkli ve beyaz kirli çamaşırlarınız biriktiyse onları muhakkak ayrı ayrı yıkamanız gerektiğini unutmayın. Kullanacağınız deterjan bile farklı türlerde olmalıdır. Bu durumda beyazlarınız daha parlak olacak, renginde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Beyazlar kirleri daha fazla gösterdiği için 60 ve 70 derece arasında yıkanmalıdır.

Ancak kıyafetten kıyafete fark ettiği için kıyafetinizin üzerinde yer alan talimatları okuyup, ona uygun talimatları yerine getirmeniz gerekebilir.
Beyazlarınızın üzerinde leke varsa onları çıkartmak için lekenin üzerine direk deterjan döküp makineye de atabilirsiniz. Bunu yaptığınız takdirde beyaz çamaşırlarınızın üzerindeki lekeler kolaylıkla çıkacaktır. Çamaşır suyunu kullanıp, yıpranmasını önlemek için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çamaşır yıkarken nelere dikkat edilmeli?

Kumaşın türü
Çamaşırlarınızı yıkarken muhakkak kumaş türüne de dikkat etmeniz gerekiyor. Bu duruma örnek verecek olursak polar ve sentetik kıyafetler bir arada kesinlikle yıkanmamalı.

Ütüdeki kireç nasıl temizlenir?

Çok deterjan kullanmak
Çok fazla deterjan kullanmak çamaşır suyunun köpürmesine neden olur. Bu durumda çamaşırlarınız yaka ve boyun kısmında köpükler birikebilir. Bu durumda kıyafetlerinizin kirlenmesine neden olur. Kıyafetlerinizin çok fazla kirlenmesini istemiyorsanız çok fazla deterjan kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.

Fermuarlara dikkat etmek
Fermuarlı kıyafetlerin fermuarları açık bırakılmamalıdır. Fermuarların dişleri diğer kıyafetlere zarar verebilir.

Düğmeler
Gömleklerinizin veya düğmeli kıyafetlerinizin düğmelerini açık bırakmalısınız. Aksi taktirde gevşeyip düşmesine neden olabilir.

Çamaşır makinesi bakımı
Çamaşır makinesinde deterjan kalıntısı kalabileceğinden makinenize belli aralıklar bakım yaptırmanız gerekir. Makinenize yılda bir kez bakım yaptırmanız gerekecektir.

Haberin Devamı


Yazarlar