Botoks ve dolgu işlemini riske atmayınız...

Estetik müdahaleler gün geçtikçe son çare olmaktan çıkıp, akla gelen ilk tercih olabiliyor. Yaptığımız işlemler bu geniş bir kitleyle buluşurken, bundan kendine pay çıkarmak isteyenler olmuyor değil.

Estetik ve yüz anatomisi konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan ellerde yaşayabileceğiniz her türlü sorunu sonradan doktorunuzun bile düzeltmesi imkansız hale gelebilir.

Hemen hemen her gün güzellik merkezlerinde yapılan yanlış botoks ya da dudak, yüz dolgu vakalarıyla karşılaşıyoruz. Yanlış yapılan işlemler karşısında yüzde oluşan sorunu gidermek kimi zaman sorunlu olabiliyor. Bu yüzden hiç bir zaman estetik işlemleri kuaför ve güzellik salonlarında ucuza yapabileceğini söyleyenlere inanmayın.

Haberin Devamı

İkinci el paraşüt alır mıydınız?

Nasıl ki hayatınızı tehlikeye atmamak için ikinci el paraşüt almayı düşünmezsiniz, yüzünüzü de tehlikeye atıp uzman olmayan ellere teslim etmeyin. Dudak dolgusu enjeksiyonları ve botoks gibi estetik işlemleri yapmak için gerekli izni olmayan kurumlar, insanların hayatlarını da tehlikeye atıyor. En çok yaşanan sorunların başında ise;

• Kuaför ve güzellik salonu ve estetik merkezi adı altında dolgu ve botoks yapma yetkisi olmayan yerlerde en büyük sorun hijyen. Yapılan işlemlerde kullanılacak malzemenin iyi koşullarda saklanması ve hijyenik olması gerekir. Bu tarz yerlerde en büyük sorun temizlik koşullarının ve malzemelerin hijyenden uzak olması ve uygulama sırasında bakteri oluşumuna açık olunması.

• İşlemi yapacak kişinin medikal bilgisi çoğu zaman yeterli değil. Hijyenik olmayan, donanımsız koşullarda yapılan bilinçsiz estetik uygulamalar her zaman kötü sonuçlar doğurur. İğnenin nereye, ne kadar girmesi gerektiğini bilinçsizce yapacak biri, yüzünüzün geri dönüşü olmayacak şekilde zedelenmesine neden olabilir.

• Botoks ve dudak yüz dolgusu enjeksiyonları yaptığını iddia eden merkezlerde fiyatlar daha ucuzdur ki yaptırmak isteyene işlem daha cazip görünsün. Fiyatın ucuz olmasının bir nedeni de kullanılan botoks ve dolguların kalitesidir. Çoğu Çin’den gelen ucuz dolgulardır ve çok geçmeden cildinizde reaksiyonlara yol açtığında yapılan işlemin öyle profesyonelce olmadığını da görmüş olursunuz.

Haberin Devamı

Her zaman geçerli bir diplomaya sahip, sertifika ve izin belgelerinin tam olduğu estetik ve plastik cerrahlara ya da bu konuda uzman doktorlara başvurarak estetik çözümler arayın.

Sevgiyle :)

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik