‘Legit’, komedi unsuru olarak engelli bir insanı ve cinselliği kullanan vasat bir dizi. O kadar uzun diyalogları var ki, düşünmekten gülemiyorsunuz bile

ÇOK LAF AZ KOMEDi

Sağlık, para, huzur, aşk, mutluluk, dostluk, aile, fiziksel veya içsel güzellik... Bunların hepsine sahip olanlar, dünyanın en şanslı kişisi diyebilirim. Sahi var mı öyle biri? Çünkü hayatımızda daima bir şeyler eksiktir. Bize bahşedilen hayatımızdan, sahip olduklarımızla ne kadar keyif alabilirsek kâr sayıp ona göre yaşarız. Bunu yaparken dostlarımızı, ailemizi kendimize yakın tutmaya özen gösteririz.
FX’in bu sezon başlayan dizisi ‘Legit’, buna benzer bir hikaye anlatıyor. Bazı sebeplerden dolayı yukarıda saydığım seçeneklerden ortalamayı tutturamayan üç adamın birbirlerine tutunmalarını izliyoruz.

Haberin Devamı

Hayatını oynuyor
Avustralyalı komedyen Jim Jefferies, yapımcılığını da üstlendiği dizide kendini oynuyor. Jim sadece kendini düşünen, kaba ve umursamaz bir stand-up sanatçısıdır. Ev arkadaşı Steve ise, eşi tarafından aldatılmış silik bir adamdır. Bir gün hayatları Steve’in felçli kardeşi Billy’i ziyaret etmeleriyle değişir. Billy, henüz cinselliğini yaşayamamış yarı ölü bir hayat sürerken, Jim’in aşırı kendine güveninden etkilenir ve ondan bir istekte bulunur: “Seksi tatmama yardımcı ol.”
Bundan sonrası bölük pörçük renkli, eğlenceli maceralarla Billy’nin bakirliğine son verme çabalarıyla geçiyor. Hayat kadınlarıyla bunu çabucak elde eden genç adam, artık gerçek bir ilişki, gerçek bir aşk peşine düşüyor. Fakat içinde bulunduğu durumda bu oldukça zor.

Yorucu konuşmalar
‘Legit’, aslında bir ‘kara mizah’. Ama pek güldürdüğünü söyleyemeyiz. Özellikle engelli karakter üzerinden yapılmaya çalışılan espriler güldürmekten öte sıkıyor. Ardından çareyi komedinin en çok iş yapan unsurunda bulup kaba tabiriyle ‘belden aşağı’ şakalarla güldürmeye çalışıyor ama yine olmuyor, yine olmuyor.
‘Legit’in en çok yoran kısımları, başrol karakteri Jim’in çok ve boş konuşmaları. Adam o kadar anlatıyor ki, 20 dakikalık bölümde mantıklı cümlesi 3’ü, 5’i geçmiyor. Bu da dikkat dağıtıp diziden soğutuyor.
Dizinin en güzel tarafıysa, üçlünün arasındaki bağ. Öyle ki ellerini kullanamayan Billy’ye Jim ve Steve’nin bazı konularda yaptıkları yardımlar bağın ötesine geçiyor(!) Ayrıca Steve’nin kadınlarla iletişim kurmaktaki beceriksizliği, birkaç sahnede gülümsetiyor. Fakat o da kendisini tekrarlayan repliklerle içimizi bayarak sonuçlanıyor maalesef. Örneğin mavi gözler hakkında yapılan espri 5-6 kez tekrarlanınca, aslında dizinin ne kadar tıkandığını görebiliyorsunuz.
‘Legit’, 13 bölüm süren ilk sezonunun ardından beni şaşırtarak 2. sezon onayını aldı. Ancak gerek hikayenin sığlığı, gerekse senaryo ve repliklerin kötülüğünden, uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Merak edenler için 2-3 bölümden sonrası vakit kaybı diyorum.

Haberin Devamı

DİZİNİN KÜNYESİ
Jim Jefferies (Jim Jefferies)
Dan Bakkedahl (Steve Nugent)
DJ Qualls (Billy Nugent)
Sonya Eddy (Ramona)
Mindy Sterling (Janice Nugent)