Çalıştığınız Kurumun Enerjisi Sağlıklı mı ?

İnsanların içsel durumlarını etrafa yaydıkları görülmeyen ama hissedilen enerji alanları varsa kurumların da kendilerine has enerji alanları vardır. İçi üzüntü, nefret, çatışma, yargı, ego dolu bir insanın yaydığı enerji ve çekim alanı içi sevgi, hoşgörü, mutluluk ve neşe dolu bir insanın yaydığı enerji ve çekim alanından çok daha farklıdır. Kurumları var edenler insanlar olduğuna göre, kurumunuzun enerji ve çekim alanlarını fark etmek için personelinizin içsel durumuna bakabilirsiniz. Eğer idari kadronuzu ve onun altındaki takımı oluşturan kişilerin çoğunluğu birbirlerine, kuruma, yönetime veya kendilerine karşı:

Haberin Devamı

- Şikâyet

- Yargılama

- Dedikodu

- Suçlama

- Sorun odaklı bakış açısı

- Saygı ve özdisiplin eksikliği içindeyse kurum içinde iç savaş başlamış demektir. Hatırlayın; kurumu kurum yapan binası veya demirbaşları değil, içinde bütünleştiği çalışanlarıdır.

Peki, siz kurumunuzun nasıl bir enerji alanı içinde olduğunun FARKINDA MISINIZ?

Kurum içinde çalışanların gözleri diğer personele, müdüre, patrona bakar ve

- Hep onlar suçludur.

- Onlar yanlıştır.

- Onlar beceriksizdir.

- Onlar anlayışsızdır.

- Onlar bencildir.

- Onların egosu yüksektir.

- Onlar saygısız, sevgisizdir...

Kimse kolay kolay kendine dönüp bende ne var, neyi daha iyi yapabilirim, nasıl daha ılımlı, hoşgörülü, yardımsever olabilirim, nasıl daha verimli çalışabilirim ya da acaba değiştirmem gereken bir şey var mı diye sormaz. İşte FARKINDA MISIN? Çalışmamız tam da bu noktada başlar. Bireylere iç gözlem yaptırarak özfarkındalık kazandırır; böylelikle karşı tarafa uzanan parmaklar kendilerine doğru döner.. Burada elde edilmek istenen kazanım kişilerin diğer personel ya da firma yönetimiyle olan sorunlarının çözüm kaynağının kendi içlerinde olduğunu fark ettirmek ve daha pozitif yaklaşımlar içine girerek, önyargı ve egolarının dışına çıkarak iletişime geçmenin işyerinde mutluluk ve huzuru artıracağına ışık tutmaktır. Bu farkındalık ve akabinde uygulamaların yapılmasıyla da işletme içinde gizli savaşların oluşturduğu enerji alanının daraltarak daha barış ve huzur içinde pozitif bir enerji yayacaktır. Böylelikle kurumun iş dünyasına yaymış olduğu enerji alanı da değişecektir.

Haberin Devamı

Sizin kurumunuzun yaydığı enerjinin FARKINDA MISINIZ?

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com