Çilekli Etimek Tatlısı

Haberin Devamı

Merhaba,
İftar sofralarını şenlendirecek, damaklarda nefis bir tat bırakacak, yılların eskitemediği efsane tatlı. Muhteşem trio.:) Sütlü, meyveli, şerbetli ..Her daim çarçabuk yapılacak oldukça basit bir reçete.

MALZEMELER:
12 adet etimek
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
500 ml. Süt
2 yemek kaşığı un
Krem şanti (1 poşet )
1 bardak soğuk süt
Hindistan cevizi
Bir kase çilek

YAPILIŞI:
Tatlıyı 3 aşamada gerçekleştiriyoruz. Önce şerbetini hazırlıyoruz, sonra muhallebisini yapıyoruz, en son kremasını ekliyoruz.
Genişçe kenarlı bir borcama 12 adet etimeği tek sıra olarak dizdim. Sonra bir tencerede 3 su bardağı su ile 2 su bardağı şekeri kaynattım ve indirmeye yakın bir kaç damla limon sıktım. Kaynar hali biraz geçtikten sonra kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine yavaş yavaş gezdirdim. Şerbetin tamamını bitirdikten sonra aynı tencerede 500 ml. Süt ile 2 yemek kaşığı unu çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynattım. Etimeklerin üzerine her tarafını örtecek şekide döktüm. Bu şekilde krema erimemesi için biraz soğuması gerekiyor. Üzerine doğradığım çilekleri dizdim. Bu sırada 1 bardak soğuk süt ile 1 poşet toz krema mikser ile çırpılır çileklerin üzerine sürülür. En üstüne ise hindistan cevizi dökülür. Buzdolabında soğuduktan sonra tüketilir. Kalan çilekler ile de üstünü süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.İnstagram takip: http://www.instagram.com/gurmedengecme