Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştü

25.05.2017 - 14:26 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Brüksel'de görüştü. Görüşmede PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştü

NATO Devlet ve Hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Belçika’nın Brüksel kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. NATO Devlet ve Hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Brüksel’de bulunan iki lider, Wiltcher’s Steinberger Otel’de görüştü.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni seçilen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilk kez bir araya gelmiş oldu.

Haberin Devamı

Görüşme öncesi 14 Mayıs'ta başkanlık koltuğuna oturan Emmanuel Macron, yeni kabinesini de Erdoğan'la tanıştırdı.Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'la tanışan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savunma Bakanı Sylvie Goulard'la da el sıkıştı.Türk ve Fransız liderlerin objektiflere yansıyan fotoğraflarını, uluslararası haber ajansları servis etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Erdoğan, Macron'a "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi" kitabını verdi.

GÖRÜŞMEDE TERÖRLE MÜCADELE İÇİN ORTAK ÇALIŞMANIN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI
Olumlu bir atmosferde geçen Erdoğan-Macron görüşmesinde, siyasi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere ikili konular ele alındı. Türkiye-Fransa ilişkilerini daha da güçlendirme konusunda kararlılıklarını vurgulayan iki lider, savunma sanayinde işbirliğinin yanı sıra karşılıklı ticaret hacmini 20 milyar Avro'ya yükseltme hususunda da mutabık kaldılar. Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransız mevkidaşı Macron, Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine de dikkati çektiler.

Haberin Devamı

O İSMİN DOSYASINI VERDİ

Associated Press'in haberine göre, iki liderin görüşmesinde 2 hafta önce Batman'ın Hasankeyf ilçesinde gözaltına alınan National Geographic'in Fransız fotoğrafçısı Mathias Depardon gündeme geldi.Macron'un, Erdoğan'dan 8 Mayıs'tan bu yana Batman'da gözaltında tutulan Depardon'un dosyasına yakında bakmasını istediği belirtilirken, Fransız fotoğrafçının geçtiğimiz haftasonundan bu yana açlık grevinde olduğu belirtildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede Macron'a, dosyayı hızlı bir şekilde inceleyeceğini belirttiği öne sürüldü.