oğanın mucizesi; “AKUPUNKTUR”

DOĞANIN MUCİZESİ “AKUPUNKTUR”

Doğu tıbbında yüzyıllardır uygulanan Akupunktur, 1970’li yıllardan sonra modern tıp tarafından kabul edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır.

Bugün sizlere, ülkemizde çok daha bilinen bir noktada olmasını istediğim, akupunktur’dan bahsetmek istiyorum. Akupunktur kelimesine artık o kadar da yabancı değiliz. Son 10 yıldır ülkemizde yaygınlığı artan akupunktur günümüzde hala hak ettiği noktaya gelmiş değildir.

Akupunktur organizmanın kendi kendisini tedavi etmesi prensibine dayanmaktadır. Günümüzde modern tıp içerisinde akupunkturun hem tedavi hem de destek amaçlı kullanıldığı birçok alan vardır.

Akupunktur Nerelerde Kullanılır?

Haberin Devamı

Anestezi ve aneljezi: Yüzyıllardır kullanılan akupunktur uygulmalarından en yaygın olanı ağrı kesme ve uyuşturma yöntemleri içerisinde tercih edilmesidir.

Alışkanlık Tedavisi: Sinir uçlarına yapılan uyarılar sayesinde günümüzde akupunkturun en sık uygulandığı alanlardan birisi alışkanlıkların yok edilmesidir. Sigarayı bırakma, tırnak yeme tedavisi ve aşığı yeme alışkanlığına bağlı kilo sorunları akupunkturun yaygın olarak kullanıldığı alanlardan olmuştur.

Son zamanlarda büyük şehirlerde yoğun stres altında kalan insanların artması sebebiyle akupunkturun gevşetme sakinleştirme dinginleştirme özelliği de sık sık gündeme gelmektedir.

Çeşitli hastalıkların tedavisinde destekleyici tedavi yöntemi olarak ta kullanılan akupunktur yapılan araştırmalar ve kanıtlanmış sonuçlarının ardından sağlık bakanlığı onaylı eğitim tıp üniversitelerinde bölüm olarak okutulmaya başlanmasının yanı sıra Sağlık Bakanlığının onayladığı eğitim programları da başlatılmıştır.

Uyarı Noktaları Ve Uygulama

Akupunktur’da etki vücudun belli yerlerin iğneler batırılmasıyla sağlanır. Geleneksel Çin Tıbbından bu güne kabul görmüş 361 tane temel akupunktur noktası vardır. Organizma için büyük önem taşıyan bu noktaları uyarılmasıyla organizma üzerinde etki başlamaktadır.

Akupunktur uygulamalarında iğne uçlarının mikro derecede ince olması sebebiyle kişinin duyduğu yüzeysel bir acı söz konusu değildir ancak akupunktur tedavisinden ileri gelen o noktada hafif bir baskı söz konusu olmaktadır.

Akupunkturda Kulak Bölgesi Ayrı Bir Önem Taşır

Haberin Devamı

Kulakta bedenin hemen hemen her uzvuyla ilgili bir akupunktur noktası bulmaktadır. İnsan organizmasının neredeyse tüm bölgeleriyle iletişim halinde olan noktalar kulağında bulunmaktadır. Bu yüzden akupunktur tedavisinde vücutla beraber veya tek başına kulaktaki noktalar kullanılmaktadır.

Akupunktur Ve Zayıflama

Alışkanlık tedavilerinde yoğun olarak kullanılan akupunkturun en başarılı olduğu alanlardan birisi de zayıflama konusudur. Beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesinde kullanılan akupunktur tedavisi eski alışkanlıkları bırakmak kadar yerinde yeni ve doğru alışkanlıkların edinilmesinde de fayda sağlamaktadır.

Akupunktur tedavisi yemek yeme ve açlık hissinde düzenleme yapmaktadır.
Yoğun yeme isteği ve sürekli açlık hissi ortadan kaldırılır.
Mide asidi kontrolü sağlanarak diyetle birlikte artabilen mide yanması sorunu ortadan kaldırılabilmektedir.
Akupunktur ile metabolizma hızının düzenlenebiliyor olması, yapılan diyetleri daha etkili kılarken kilo vermeyi hızlandırmaktadır.

Bunların yanı sıra unutulmamalıdır ki, akupunktur kişiyi kendi başına zayıflatabilen bir uygulama değildir ancak kişinin zayıflaması önündeki en büyük sorunları ortadan kaldırmaktadır. “iştah” “yavaş çalışan metabolizmalar” ve “açlık hissi” üzerinde çok büyük etkilere sahip olduğu için akupunktur ile birlikte hafif bir diyet yapmaya karar vermiş olan kişi çok kısa zamanda bunu kendi yaşam stili haline getirebilecektir. Normal diyetten farklı olarak belirli bir süre sonra diyet yaptığını unutabilecek ancak sağlık, düzenli ve gerektiği kadar yiyerek vücudunun ideal kilosuna ulaşmasına sebep olacaktır.


DR. Yetkin BAYER

www.yetkinbayer.com








Haberin Devamı