Dünya Bir haftalık büyük yıkım! Uydudan görüntülendi, yerle bir ettiler

Bir haftalık büyük yıkım! Uydudan görüntülendi, yerle bir ettiler

19.05.2023 - 12:57 | Son Güncellenme:

Aylardır çatışmaların bir numaralı adresi olan Bahkmut'ta yıkım bir kez daha uydudan görüntülendi. Son 1 haftalık görüntüler savaşın dehşetini gözler önüne serdi.

Bir haftalık büyük yıkım Uydudan görüntülendi, yerle bir ettiler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 15 aydır devam ediyor. Bu 15 ayda savaşın en kritik bölgesi Bakhmut. İşgal öncesi 70 bin kişinin yaşadığı bölge artık savaşın en şiddetli geçtiği yer. 6 aydır kilit durumda olan ve 'Bakhmut Hold' olarak adlandırılan şehirde Ukraynalılar bütün gücüyle direnmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde bölgede aktif olan çatışan Wagner Grubu'nun lideri Yevgeny Prigozhin, ordusunu Bakhmut'tan 10 Mayıs tarihinde çekeceğini açıklamış ancak kısa bir süre sonra taleplerinin yerine getirileceği sözünü alarak bu emri iptal etmişti.

RUSLAR KAÇMAYA BAŞLADI

Bu açıklamanın hemen ardından ise Rus askerlerinin bölgeden kaçtığı görüntüler ortaya çıktı. Ukrayna tankı ile karşılaşan Rus askerlerinin son anları anbean kameraya yansıdı. Kaynaklara göre Ukrayna tarafı Bakhmut'ta 23 kilometrelik bir ilerleme sağladı.

Bir haftalık büyük yıkım Uydudan görüntülendi, yerle bir ettiler

BAHKMUT YERLE BİR EDİLDİ

İngiliz basını ise gün içerisinde yaptığı haberde Bahkmut'un son 1 haftalık uydu görüntülerini paylaştı. Rus ve Ukraynalı kuvvetlerin bölgeyi almak için yaptığı yıkım resmen gözler önüne serildi. Söz konusu fotoğraflarda aylarca süren savaşın ve bombardımanın sonuçlarını net bir şekilde görüldü.

Haberin Devamı
1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

39 FÜZE HAVADA İMHA EDİLDİ

Rus tarafı bir süredir Ukrayna'nın çeşitli bölgelerini hipersonik füzelerle hedef alıyor. Ukrayna ordusu bu füzeleri tek tek avladıklarını söylese de Ruslar bu füzelerin hipersonik olmadığını iddia ediyor. Ukrayna tarafından son yapılan açıklamaya göre dün 39 füze etkisiz hale getirildi ve getirilmeye devam ediyor.

VATANA İHANET DETAYI

Ukrayna ordusu hipersonik füzeleri ABD üretimi Patriot Hava Savunma Sistemleri ile düşürdüğünü öne sürerken Ruslar Hipersonik füzelerin Patriotlar tarafından vurulamayacağını söylüyor.

Öte yandan dün ortaya çıkan ayrı bir haberde Putin'in hipersonik füzelerin başarısız olması sonrası üretiminde bulunan bilim insanlarını vatana ihanet suçundan yargılanması için talimat gönderdiği bildirildi. Olay dünya basınında ses getirirken Kremlin konunun incelendiğini aktardı.

Bir haftalık büyük yıkım Uydudan görüntülendi, yerle bir ettiler