Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri manşetlerde... Yunan medyası çılgına döndü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri manşetlerde... Yunan medyası çılgına döndü!

21.09.2022 - 13:05 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta dünya liderlerini bir araya getiren BM'nin 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 150'den fazla devlet başkanı ve hükümet başkanının katıldığı genel kurulda, dünya liderlerine hitap eden Erdoğan'ın sözleri manşet oldu. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını skandal manşetlerle gören Yunan medyasında ise beklendiği gibi panik hakimdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri manşetlerde... Yunan medyası çılgına döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Birleşmiş Milletler 77'inci Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmada,"Dünya beşten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür gerçeğinin altını her platformda en kuvvetli şekilde çizmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan BM kürsüsünden Yunanistan'ın göçmen politikasını sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan KKTC'nin resmen tanınması için dünyaya çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri manşetlerde... Yunan medyası çılgına döndü

Haberin Devamı

Erdoğan'ın çarpıcı açıklamaları, dünya medyasında geniş yer bulduğu gibi, Yunan basınında da manşetlere taşındı.

"TÜRKİYE ARABULUCULUK ROLÜNÜ VURGULADI"

Bloomberg, canlı olarak aktardığı BM Genel Kurulu'nda Erdoğan için "Ukrayna krizinde arabuluculuk rolünü sergiliyor" başlığını kullandı.

"Türk lider BM'deki konuşmasını arabulucu rolünü vurgulamak için kullandı" ifadelerini kullandığı haberde, Erdoğan'ın "Bu krizden rasyonel, adil ve uygulanabilir bir diplomatik süreçle onurlu bir çıkış yoluna ihtiyacımız var" sözlerine yer verdi.

"Erdoğan, Rusya'nın işgal altındaki toprakları barış anlaşmasının bir parçası olarak Ukrayna'ya iade etmesi gerektiğini söyledi" denilen haberde ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a olan tepkisine de yer verildi.

Haberin Devamı

"Erdoğan, Yunanistan'ı son zamanlarda Ege Denizi'ndeki göçmenleri zorla geri püskürtmekle ve en az iki mülteci çocuğun ölümüne neden olmakla suçladı" denilen haberde, "Yunanistan, hukuksuz ve pervasız geri itmeleriyle Ege'yi mülteci mezarlığına dönüştürüyor" sözleri yer buldu.

"TÜRKİYE'DEN 'ONURLU ÇIKIŞ' ÇAĞRISI"

Al Jazeera ise, "Dünya liderleri BM Genel Kurulu'na hitap ediyor" başlığını attığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına da geniş yer verdi. Haberde "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yol açtığı yedi aylık krizden 'onurlu bir çıkış' çağrısında bulundu" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri manşetlerde... Yunan medyası çılgına döndü

Alman haber kanalı Tagesschau, Türkiye'nin Yunanistan'ı Akdeniz'deki mültecileri yasadışı olarak geri itmekle suçladığını yazdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ülkenin Ege'yi "mülteci mezarlığına" çevirdiğine dair sözlerini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri manşetlerde... Yunan medyası çılgına döndü

YUNANİSTAN'DA SKANDAL MANŞETLER

Yunan haber sitesi Capital, Erdoğan'ın ülkeleri Yunanistan'a "topyekün savaş" başlattığını ileri sürdü ve "Yunanistan'ın düzensiz göçmenlere yönelik saldırgan politikalarının yoğunlaştığını görüyoruz. Türkiye küçük Aylan'ınki gibi diğer vakaları önlemeye çalışırken, Yunanistan onları geri itmeye devam ediyor" sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri manşetlerde... Yunan medyası çılgına döndü

Haberin Devamı

To Vima gazetesi, "Erdoğan BM'de: Yunanistan'ı "katil bir devlet" olarak sunuyor" başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan'ın "Yunanistan Ege'yi mülteci mezarlığına dönüştürüyor" sözlerine yer verdi.

Yunan Kathimerini gazetesi, Erdoğan'ın Yunanistan'a ettiğini ileri süren haberinde, "Erdoğan Yunanistan'a saldırmak için BM platformunu seçti" şeklinde skandal ifadelere yer verdi. Haberde, Erdoğan'n Türkiye'nin bebek ölümlerini önlemek için savaştığı, Yunanistan'ın ise Ege'yi mülteci mezarlığına dönüştürdüğü vurgusuna yer verildi. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yunanistan'ı itibarsızlaştırmaya çalıştığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri manşetlerde... Yunan medyası çılgına döndü

 

 

"ATEŞE VERMEYE HAZIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yunanistan Ege'yi mülteci mezarlığına dönüştürüyor" sözlerine yer verdiği habere Ta Nea gazetesi, "Erdoğan Ege'yi ateşe vermeye hazır" başlığını attı. Haberde "Türk cumhurbaşkanı mülteci konusuna yatırım yapmayı tercih etti" ifadelerine yer verildi.

CNN Greece ise, Erdoğan'ın "Yunanistan'ı insanlık suçlarıyla itham edilen konuma getirmeye çalıştığını" yazdı.