Dünya Sürpriz Mariupol ziyareti zehir oldu! Putin'e soğuk duş: Her şey yalan

Sürpriz Mariupol ziyareti zehir oldu! Putin'e soğuk duş: Her şey yalan

21.03.2023 - 11:26 | Son Güncellenme:

Vladimir Putin, hafta sonu sürpriz bir şekilde işgal sonrası ilk kez Ukrayna topraklarına gitti. Burada Mariupol'de bulunan sivillerle konuşan Putin hiç beklemediği bir tepki aldı.

Sürpriz Mariupol ziyareti zehir oldu Putine soğuk duş: Her şey yalan

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, dün öğle saatlerinde Moskova'ya indi. Ukrayna'nın işgali sonrası ilk kez Rusya'ya giden Xi'yi Rus basını '2018 seçimlerinden sonraki ilk ziyaret' olarak yazdı.

Haberin Devamı

İkili dün 4,5 saat süren samimi bir görüşme gerçekleştirdi ve bir akşam yemeği yedi. Devlet bazındaki resmi temasın ise bugün başlaması bekleniyor.

MARİUPOL'E SÜRPRİZ ZİYARET

Xi'nin ziyareti öncesi ise Putin sürpriz bir şekilde Mariupol'ü ziyaret etti. Vladimir Putin, savaşın başından bu yana ilk kez işgal topraklarında göründü. Rusya lideri, önce liman kenti üzerinde helikopter ile turlayarak işgal yöneticilerinden bilgi aldı. Rus ordu televizyonu Zvezda'nın yayınladığı videoda, Putin'in Mariupol sokaklarında gece yarısı araç kullandığı ve ardından bir konser salonuna gittiği görüldü.

Sürpriz Mariupol ziyareti zehir oldu Putine soğuk duş: Her şey yalan

TUTUKLAMA KARARINDAN 1 GÜN SONRA GİTTİ

Putin otomobil kullanırken, yanında Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Kuşnulin vardı. Kuşnulin, Putin’e şehrin nasıl yeniden inşa edileceğini anlattı.

Haberin Devamı

Putin ayrıca, 2014 yılında el koyduğu bir başka Ukrayna toprağı Kırım Yarımadası'nı da Cumartesi günü ziyaret etti. Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in Azak Denizi kıyısındaki Mariupol'e bir 'iş gezisi' gerçekleştirdiği belirtildi.

Sürpriz Mariupol ziyareti zehir oldu Putine soğuk duş: Her şey yalan

BEKLENMEDİK TEPKİ: HER ŞEY YALAN

Putin'in ziyaretine damga vuran an ise Ukraynalı bir kadının sözleri oldu. Putin'in Ukraynalı sivillerle kameralar karşısında bir araya geldiği görüntülerin tam ortasında gelen seslerden şu ifadeler duyuldu:

'Hepsi yalan hepsi şov. Her şey gösteri için'

'Hepsi yalan hepsi şov'

Objektife yansıyan görüntülerde ise Putin'in korumalarının sesin geldiği yere doğru gittiği görüldü. Kadının akıbeti hakkında ise herhangi bir bilgi edinilemedi.