Dünya Yan yana dizip paylaştılar! Fotoğraf dünyada şok etkisi yarattı

Yan yana dizip paylaştılar! Fotoğraf dünyada şok etkisi yarattı

24.05.2023 - 11:31 | Son Güncellenme:

22 Mayıs günü Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen 'sınır saldırıları' Rus ordusu tarafından bastırıldı. Operasyonun detayları nefes keserken Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan kare dünyada infial yarattı.

Yan yana dizip paylaştılar Fotoğraf dünyada şok etkisi yarattı

455 gündür devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde son günlerde kaos tekrar tepe noktasına yükseldi. Bakhmut'un düşmesi üzerine Ukrayna'nın F-16 isteğine ABD'den yeşil ışık gelmesi iki taraf içinde dengeleri değiştirdi.

Haberin Devamı

Dün yayınlanan görüntülerde ise Kırım'da her an patlak verecek olan savaşın uydu görüntüleri yayınladı. Rus ve Ukrayna tarafının hazırlıklarına yer verilen karelerde Rusya'nın Kırım'ın kıyı kesimlerine yoğun önlem aldığı görüldü.

Dün akşam saatlerinde ise Almanya Ukrayna'ya yönelik yeni destek paketini hayata geçirdi. Onlarca zırhlı araç ve kamyon içeren destek paketinde radar sistemi ve keşif drone'ları da bulunuyor.

RUS SINIRINA ŞOK BASKIN

22 Mayıs tarihinde yaşanan gelişme ise bugün noktalandı. Ukrayna destekçisi 'sabotajcılar' Rus sınırına geçti. İlk başlarda küçük çatışmalar halinde başlayan gerilim daha sonra Putin'in kulağına kadar gitti.

Grayvoron kasabasında yoğunlaşan çatışmalarda çok sayıda kişi yaralandı. Grubun baskını esnasında çekilen videolarda, kasabadaki Rus yetkililerin öldürüldüğü de görüldü.

Haberin Devamı

Yan yana dizip paylaştılar Fotoğraf dünyada şok etkisi yarattı

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Belgorod'da sabotajcı gruba karşı yapılan operasyonların tamamlandığı aktarılarak, "Bakhmut'ta yenilgiye uğrayan Kiev rejimi Rusya'nın Belgorod bölgesindeki bazı topraklara sızma gerçekleşti. Terörle mücadele operasyonu sırasında milliyetçi oluşumlar Batı Askeri Bölgesi Devlet Sınır Koruma Birlikleri tarafından hava operasyonları, topçu atışları ve aktif operasyonlar ile engellendi. Milliyetçiler kendi topraklarına kadar ateş açılarak sürüldü. Operasyonlar sırasında 70'in üzerinde Ukraynalı terörist, 4 zırhlı araç ve 5 kamyonet imha edildi" denildi.

12 SİVİL YARALANDI

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov yaptığı açıklamada ise, Ukraynalı sabotaj grubunun tamamen Belgorod topraklarından Ukrayna topraklarına sürüldüğünü belirterek, dün bölgede ilan edilen yeni güvenlik önlemlerinin kaldırıldığını duyurdu. Gladkov ayrıca, olaylar sırasında 12 sivil vatandaşın yaralandığını belirtti.

Yan yana dizip paylaştılar Fotoğraf dünyada şok etkisi yarattı

TOP ATEŞİNE TUTTULAR

Ukraynalı yetkilileri suçlayan Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askerlerin sabotajcıları kuşattığını ve onları 'hava saldırıları, topçu ateşi ve sınır birliklerinin aktif eylemi' ile öldürdüğünü ifade etti. İngiliz basınına yansıyan haberlerde ise Rusların imha ettiği birçok askeri aracın ABD yapımı Humvee'ler olduğu belirtildi ancak resmi makamlardan bu konuyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Haberin Devamı

ÜSTÜ KAPALI 'BİTTİ'

Çatışmanın sona erdiğine dair bağımsız bir doğrulama henüz yapılmadı, ancak Rusya'nın Belgorod bölgesi valisi, Pazartesi günkü saldırının ardından uygulamaya koyduğu terörle mücadele tedbirlerinin kaldırıldığını söyledi.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Öte yandan saldırıyı yapan grubu Rus tarafı Ukrayna ordusuna ait olduğunu, Ukrayna tarafı ise Rusya'da yaşayan ve işgal karşıtı olan Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu olduğunu öne sürüyor. Söz konusu grup Rus muhalefet figürü Ilya Ponomaryov liderliğindeki Ukrayna merkezli bir Rus milis gücüdür. Ponomaryov, ordu hakkında yanlış bilgi yaymakla suçladığı ve terörist ilan edildiği için Rusya'da aranıyor.

Eski Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Kiev yönetiminin yalan söylediğini belirterek 'Fareler gibi ölmeyi hak ediyorlar' dedi.

Yan yana dizip paylaştılar Fotoğraf dünyada şok etkisi yarattı

KREMLİN'DEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın bu tür olayların tekrarlanmamasını sağlamak için Ukrayna'daki 'özel askeri operasyonunu' yürüttüğünü söyledi ve 'Ukraynalı militanların ülkemize karşı faaliyetlerini sürdürdüğünü bir kez daha teyit ediyor. Bu tür eylemleri engellemek için çok çaba harcıyoruz' dedi.