Duyguları kontrol ederek kilo vermek mümkün !

Günümüz insanının en büyük sorunlarından biri şişmanlık.

Amerika’lı yazar Louise Hay Hastalıkların Zihinsel Nedenleri adlı meşhur kitabında, şişmanlığın zihinsel nedeninin, korunma ihtiyacı, kendini güvende hissedememe, korku, gizli öfke, affetmeme gibi nedenlere dayandırmış.

Bugüne dek danışanlarımla şişmanlıkla ilgili yaptığım birçok bilinçaltı çalışmasında yukarıdaki nedenlere ilave birçok neden olduğunu gözlemledim.

Değersizlik, mutsuzluk, umutsuzluk, hayattan zevk alamama, gerginlik, yalnızlık hissi, depresyon, suçluluk duyguları, özgüven eksikliği, kendini kronik şekilde üzgün hissetmek de, kişileri aşırı yemeye ve sonucunda kilo almaya itebiliyor.

Haberin Devamı

Bu nedenler yüzünden, yemek yiyerek kilo almış bireyler, sonrasında daha fazla suçluluk duygusuna kapılıyor ve daha fazla depresif hissetmeye başlıyorlar.

Kısır döngü şeklinde devam eden duygular zinciri, kişinin daha da kilo almasına sebep oluyor.

Kilo alan insanlarda gözlemlediğim başka diğer bir önemli konu ise, başkalarının mutluluğunu kendi mutluluklarından daha üstün tutuyor olmaları.

Oysa bireyin kilo vermesi ve verilen kiloları koruyabilmesi için, kendine fazlasıyla değer vermesi, kendini sevmesi ve öncelikler listesinin en başına alması gerekiyor.

Bugün bu konuya değineceğiz.

Ne demek insanın kendisini, öncelikler listesinin başına alması?

Her şeyden çok kendini önemsemesi ve sevmesi.

Önce kendisine olmak üzere, çevresindeki kişilere karşı pozitif bakabilme alışkanlığını edinmesi, daha da önemlisi sevgi duyguları besleyebilmesi.

Kendi kişisel bakımını fazlasıyla önemsemesi.

Tükettiği besinlere, yaptığı egzersizlere, pişirdiği yemeklere, yaptığı egzersizlere dikkat etmesi.

Kendisiyle baş başa kalmak için kaliteli zamanlar yaratması.

Doğada uzun yürüyüşler yapması, sinemaya, tiyatroya, konsere gitmesi, meditasyon veya yoga yapmaya zaman ayırması.

Gün içinde eğlenceli, neşeli vakitler geçirebilmeyi, hüzünden, stresten, suçluluk duygularından uzaklaşmayı bilmesi gerek.

En önemlisi, “hayır” demeyi öğrenebilmesi.

Unutmamak gerekir ki, kendi değerlerinize sahip çıkmak, hayattan zevk alabilmeyi öğrenmek, mutlu hissetmek, suçluluk duygularından kurtulmak, kilo verebilmenin en önemli şartlarından biridir.

Haberin Devamı

Kendimizden ziyade, birilerini mutlu etmek için uğraşarak daha değerli hissedemeyiz.

Böylesi bir tutum, bilinçaltınızın sizi daha da değersiz hissettirmesine neden olacak, bu durumda kilo vermenizi engelleyecektir.

Her zaman ideal kilonuzda ve formda kalmanız dileğimle.

Saygı ve sevgiler sunarım.

A.Nilgün Aktaş

NLP Uzmanı & Profesyonel Yaşam ve İlişki Koçu

www.aysenilgunaktas.com

http://www.facebook.com/a.n.aktas

nilgunaktas@hotmail.com