Gündem E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş ve not sorgulama nasıl yapılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş ve not sorgulama nasıl yapılır?

25.09.2015 - 21:44 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş ve not sorgulama nasıl yapılır

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte yaşamın her alanında internet teknolojisi en etkin şekilde yer bulmaya başladı. Özellikle de yaşamın pek çok farklı alanında sağladığı kolaylıkların ve yeni nesil fırsatların insanlar tarafından her alanda kullanılabilmesi amacı ile kurumsal ve kamusal alanlarda da internet teknolojisi en etkin şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte internet üzerinde en aktif hizmet anlayışın benimseyen başlıca devlet kurumlarının başında Milli Eğitim Bakanlığı geliyor. Türkiye’deki eğitim sisteminde daha çağdaş ve daha modern standartların yakalanabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olmak üzere 2 farklı sistemden oluşan E Okul sistemi geliştirildi. Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde 2007 senesinin ocak ayıdan günümüze kadar oldukça önemli bir konuma sahip olan E Okul sistemi ile birlikte velilerin öğrencilerinin okuldaki durumuna ilişkin olarak internet kolaylığında ayrıntılı bilgiler alabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve okul idarecileri E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrencilerin okuldaki en güncel durumlarına ilişkin bilgilerin girişinin yanı sıra okul faaliyetleri ve genel eğitim bilgilerinin girişlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca E Okul sisteminde velilerin en güncel okul duyurularını takip edebilmelerine yardımcı olacak bilgi girişleri de yine yönetim bilgi sistemi içerisinde okul idarecileri tarafından yapılabiliyor. Okul idarecileri E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde özellikle de öğrenci dosya giriş ve düzenleme, öğrenci fotoğraf giriş ve güncelleme, haftalık ders programı düzenleme, dersler ve derslerin öğretmen bilgileri, devamsızlık bilgisi girişleri ve daha pek çok farklı genel okul bilgileri ağırlıklı girişleri gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler ise öğrencilerin sınav sonuçları, sözlü notları, sınav tarihleri not ortalamaları, karne bilgisi, başarı belgesi girişi ve şube ortalaması gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor. Öğretmen ve okul idarecileri tarafından E Okul sisteminin ilk aşaması olan yönetim bilgi sistemi üzerinde yapılan bu girişler, internet erişim sağlanabilen her yerden dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden giriş yapılarak takip edilebiliyor. Özellikle de veliler, internete erişim sağlayabildikleri her yerde E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini girerek, gerçekleştirebiliyor.

Veliler, aşağıda anlatmış olduğumuz şu şekilde, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirler;

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için ilk önce,"e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında karşınıza bir sayfa açılacaktır ve bu sayfada; "Öğrenci T.C Kimlik No" "Öğrenci Okul No" ve "Resimdeki Rakamlar" şeklinde sıralanan bölümleri göreceksiniz.

Daha sonrasında, bu bölümlere istenilen bu bilgilerinizi yazmanız gerekecek.

Son olarak ise, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan "Giriş" seçeneğini işaretleyiniz.

Haberin Devamı

E-okul veli bilgilendirme sistemine bu şekilde giriş yaptıktan sonra, aşağıda anlatacak olduğumuz bir takım bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler, öğrenciler ile ilgili bilgileri kapsamaktadır. Öğrenciler ile ilgili olan bu bilgileri ise madde madde şu şekilde sıralayabiliriz;

Öğrencilerin devamsızlık durumu bilgileri,

Öğrencilerin, yazılı sınav, proje, performans ve davranış notları bilgisi,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları bilgisi,

Son olarak, karne notları bilgisi.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.