Gündem EBA kurs programı öğrencilerin başarı oranını arttırıyor!

EBA kurs programı öğrencilerin başarı oranını arttırıyor!

10.11.2016 - 11:21 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) EBA kurs programı yeni eğitim yılında da yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademesindeki 10 milyonu aşkın öğrenci EBA kurs hizmetlerinden yararlanıyor. MEB EBA kurs programı hizmetleri 2.dönem başvuruları ise 13-19 şubat tarihlerinde alınacak.

EBA kurs programı öğrencilerin başarı oranını arttırıyor

Türkiye’de eğitim alanında ortaya çıkan gereksinimler çerçevesinde modern yüzyıl internet teknolojilerini en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı, dünya genelinde eğitim alanında en aktif kurumların başında kendisine yer buluyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet üzerinde yer alan çok sayıdaki dijital eğitim uygulamasından birisi olan ve son dönemlere damgasını buran EBA kurs programı, dünya çapında çok önemli bir dijital eğitim projesi olarak öne çıkıyor. Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilere yönelik olarak sunulan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri ile Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere okul sonrası kurs desteği hizmetleri sağlamayı amaçlıyor.

Haberin Devamı


EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Her geçen gün hızla gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojilerini son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özellikle de 2000’li yılların ortalarından bu yana elektronik ortam üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir dijital eğitim ağı çeşitliliği oluşturuldu. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı’nın en yeni dijital eğitim uygulamalarından birisi olarak ön plana çıkan EBA kurs programı ile birlikte Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim gören milyonlarca öğrencinin okul dışı kurs programı hizmetlerinden derslerine yönelik olarak destek alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern yüzyıl ileri nesil mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte insanların yaşamları içerisinde kendisine son derece etkin bir şekilde yer edinmiş olan internet teknolojileri dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da eğitim alanında internet hizmetleri sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan EBA kurs programı ağı ise ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrencinin doğrudan bakanlık denetimi altında güvenli bir şekilde sınıf seviyelerine uygun olarak kurs desteği alabilmeleri sağlanıyor. MEB EBA kurs programı hizmetleri ile birlikte milyonlarca öğrenci okul derslerine takviye ve destek alabildikleri gibi TEOG veya YGS-LYS sınavlarına hazırlıklarına yönelik olarak da sınav hazırlık kurs destekleri alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu şekilde öğrencilerin eğitim yaşantıları içerisinde çok daha ileri seviyelere ulaşabilmeleri sağlanıyor.

Bu çerçevede de elektronik ortam üzerine yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı uygulamaları ile birlikte öğrencilere sunulmakta olunan online okul dışı kurs programı hizmetleri tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye genelindeki dershane ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılmasının ardından ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki milyonlarca öğrencinin okul dışı kurs takviyesi konusunda sorun yaşamaması amacı ile MEB tarafından EBA kurs programı faaliyete geçirildi.

İlköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki on milyondan fazla öğrencinin 2016-2017 eğitim öğretim yılı 1.dönemine yönelik olarak aldıkları kurs hizmetleri 15 ocak 2017 tarihinde sona erecek. Ancak öğrenciler 13-19 şubat tarihlerinde yeniden EBA kurs programı hizmetlerine başvuruda bulunarak 2.dönem boyunca da hizmet alabilecek.