Ege Bıraktıkları yere döndüler

Bıraktıkları yere döndüler

23.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kimi yıllardır kimi sadece bir dönem oturduğu milletvekilliği koltuğunu kaybetti, siyasetin merkezindeyken çemberin dışında kaldı.

Bıraktıkları yere döndüler

İzmir’in eski milletvekilleri, yeni hayatlarına alışmaya çalışıyor. CHP eski Grup Başkanvekilliyken keskin dili, sert üslubuyla Ak Parti’yi zorlayan Kemal Anadol, Bergama Kozbeyli’de ritmi düşen hayatının tadını çıkarıyor, kitap yazıyor. Eylem ve söylemleriyle TBMM’nin en renkli kadın vekili olan Canan Arıtman da eline kalemi aldı. Arıtman, “Siyasette kadın olmak” başlıklı kitabında kendi deneyimleriyle yol gösterirken partinin yakın tarihine de ışık tutacak. Siyaseti kesin olarak bırakan Devlet eski Bakanı Mehmet Aydın da kitap yazacak. Din ve felsefe alanlarında çok sayıda kitapları profesör, Narlıdere’deki evinde yaşıyor.

Yeniden cüppe giyecek
CHP’li Ahmet Ersin, aktif siyaset ve vekillikle geçen 20 yıldan sonra avukatlığa dönecek.Hukuk Fakültesi birinci sınıfta okuyan oğlu İsmail Can Ersin ile birlikte çalışmayı düşünen Ahmet Ersin yıl sonuna kadar hukuk çalışacak. Makina mühendisi olan CHP’li Selçuk Ayhan, atölyesine geri dönerken, Ak Partili İsmail Katmerci de Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde çöp ve itfaiye araçları ile vidanjör üretip ihraç ettiği fabrikasının başına geçti. Atay Holding’te üst düzey yöneticiyken meclise giden ve iki dönem vekillik yapan Taha Aksoy, 15 aylık torunu Kaan’a düşkünlüğü nedeniyle henüz Ankara’dan dönemedi. Aksoy, İzmir’de de bir süre dinlendikten sonra iş arayacak. Çeşme’de tatil yapan Ak Partili Tuğrul Yemişçi, tarım ve finans konularındaki birikimini kamu kurumlarıyla paylaşmak isterken, partidaşı Prof. Dr. İbrahim Hasgür de ekonomi ve hukuk alanlarında ders vermek için üniversitelerden teklif bekliyor. MHP’li Şenol Bal da Ankara’da kadın derneklerinde aktif rol alacak. CHP’li Bülent Baratalı, siyasete devam edeceğini, arşivini halka açacağını söyledi.

Bayır’dan disiplin yolu Kılıçdaroğlu’ndan destek

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır tarafından, basında yer alan açıklamaları gerekçe gösterilerek, kesin ihraç istemi ile tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen, Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’e, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi. İlk disiplin kurulu toplantısında, hakkındaki tedbir kararı kaldırılan ancak disiplin süreci devam eden Öztürk’e ulaşan Kılıçdaroğlu’nun “İzmir’de seni üzmüşler. Sürecin takipçiyiz. Canını sıkma. Aynı istekle çalışmaya devam et” dediği öğrenildi.
Bana sahip çıktı
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sergilediği desteği çok anlamlı ve onur verici bulan Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, 50 yıllık partili olarak ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını ve gurur duyduğunu söyledi. Öztürk “Özdere’deki yazlığımda tatil yaparken, Özel Kalemi aracılığı ile genel başkanımız aradı. İzmir’deki her adımı dikkatle takip ettiklerini söyledi. ‘Yakın zamanda seni üzmüşler. Canını sıkma. Aynı istekle çalışmaya devam et’ dedi. 50 yıllık partiliyim. İlk kez bir genel başkan birebir beni aradı ve sahip çıktı. Gururlandım. Kimseyle kırgın olmadığımı söyledim” diye konuştu.


CHP’liler tatil için tercihi Çeşme’den yana kullandı
CHP’nin eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmir’in Çeşme İlçesi’nde aileleriyle tatil yapıyor. Eşi Gülay Sevigen ile birlikte 4 günlük bir tatil için Çeşme’yi tercih eden Mehmet Sevigen, basın mensupları ile karşılaşınca ayak üstü sohbet etti. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de ailesiyle Çeşme’ye tatile gelenler arasında yer aldı. Ailesi ile birlikte Çeşme Marina’da yemek yiyen Tekin, siyasete kısa bir süreliğine ara vermek için Çeşme’ye geldiğini belirtti.
İZMİR DHA

Yazarlar