Eğitim Azerbaycan ile eğitim iş birliği güçlenecek

Azerbaycan ile eğitim iş birliği güçlenecek

31.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iki ülkenin eğitim alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Azerbaycan ile eğitim iş birliği güçlenecek

EĞİTİM SERVİSİ - Özer, yarına kadar sürecek programında Azerbaycan’ın önceki Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve eşi Zarife Aliyeva’nın da kabrinin bulunduğu Fahri Hiyaban’ ve Türk Şehitliklerini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ‘bir millet iki devlet’ şiarıyla Azerbaycan’la ilişkilerini her geçen gün tüm alanlarda genişletmekten, güçlendirmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Özer, eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldi. İki Bakanın başkanlığında heyetler arası görüşmelerin ardından açıklama yapan Özer, Türkiye Maarif Vakfı’nın açılmasındaki desteklerinden dolayı Amrullayev’e teşekkür etti.

Özer, “İnanıyorum ki Türkiye Maarif Vakfı’nın açılması, bizim iş birliklerimizin güçlenmesinde çok büyük bir dönemeç oluşturacak. Yine iki Cumhurbaşkanının ahitleşmiş olduğu bir üniversitenin Azerbaycan’da kurulmasıyla ilgili sürecin hızlanmasından da bu bağlamdaki desteklerimizden de büyük memnuniyet duyacağız” diye konuştu.