Eğitim EBA kurs kayıt işlemlerini yapın ve giriş şifresinizi edinin!

EBA kurs kayıt işlemlerini yapın ve giriş şifresinizi edinin!

14.05.2016 - 08:48 | Son Güncellenme:

EBA kurs ve EBA giriş işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler sistemden faydalanabiliyor. EBA kurs EBA giriş işlemlerinin işleyişini sizler için ele aldık. EBA kurs EBA giriş işlemleri için yazımızı inceleyiniz!

EBA kurs kayıt işlemlerini yapın ve giriş şifresinizi edinin

Açılımı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA kurs; teknolojinin eğitime yansımış halidir. Son yıllarda teknolojinin eğitimde birçok rolünü görmüş bulunmaktayız. Teknolojinin eğitim üzerindeki rolü ilk olarak e okulla ortaya çıkmıştır. E okuldan sonra hayatımıza akıllı tahtalar ve öğrencilerin tabletle ders işlemesi girmiştir. Son olarak ise hayatımıza giren teknoloji ürünü eğitim sistemi EBA olmuştur. EBA öğrenciler için son derece avantajlı olan bir sistemdir. Şöyle ki; öğrencilerin birçoğu internet üzerinden ders anlatım videosu dinlemektedir. Ancak internet üzerinden dinlenen ders anlatım videoları her zaman yeterli seviyede olmamaktadır ve öğrenci memnun ayrılamamaktadır. Öğrenciye okul dersleri yeterli gelmediğinden kendini bir şekilde tamamlamaya çalışmaktadır. Bu şekil dershaneye gitmek olabilir, takviye almak olabilir ya da video dinlemek olabilir. Ancak yeterli desteği bu imkânların hiçbiri sağlamayınca milli eğitim bakanlığı duruma el atmıştır.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Okulda dersleri yeterli gelmeyen öğrencilere ya da ek takviye isteyen öğrencilere EBA kurs sistemi oluşturulmuştur. EBA kurs sistemine göre; öğrenci EBA kursuna internet üzerinden kayıt oluşturmaktadır ve alabileceği belli sayıda ders bulunmaktadır. Sınıfa göre değişen ders ve saat yapısına göre ders seçimi yapılmalıdır. Yalnızca ders seçimi değil, öğrenci hangi okulun EBA kursundan faydalanmak istiyorsa kaydını o okulun EBA sistemine yapma hakkı bulunmaktadır. Ayrıca yalnızca okul değil, aynı zamanda öğretmen seçme hakkı da bulunmaktadır. Öğrenci talebine göre istediği okuldan ve istediği öğretmenden kurs alma hakkına sahip bulunmaktadır. Öğrenciye sağlanmış olan bu destek sayesinde öğrencinin derslerinin bir nebze de olsa daha iyiye gitmesi hedef koyulmuştur. EBA kursunun da sınırları bulunmaktadır. EBA kursundan faydalanmak isteyen öğrenci haftada minimum iki derse katılması gerekmektedir. Bir gün de en fazla ise beş ders ile sekiz ders arasında ders alınma imkânı bulunmaktadır. Verilen hizmet karşılığında ise öğrencilerden hiçbir ücret talep edilmemektedir. Kurs masrafları tamamen devlet tarafından karşılanmaktadır. Öğrencilerin tek yapması gereken kayıt oluşturmak ve giriş yaparak eksik olduğu dersleri dinlemektir. Beşinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar tüm öğrenciler için EBA kurs imkânı sunulmaktadır. Sunulan EBA kurs imkânında sınav seneleri olduğundan dolayı sekizinci sınıflara ve on ikinci sınıflara ayrıcalık tanınarak daha fazla saat ders alma hakkı verilmiştir. EBA Kayıt işlemi için internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet sitesine girişi sağladıktan sonra kendi kişisel bilgilerinizin de girişini yapmanız gerekmektedir. Ardından hangi okuldan ders almak istediğinize dair seçimi yapmalısınız. Hangi okuldan ders almak istediğiniz ile alakalı seçimi yaptıysanız; sıra geldi hangi öğretmenden ders almak istediğiniz ile ilgili seçime. Hangi öğretmenden ders almak istediğiniz ile ilgili seçim yaptıktan sonra haftalık ders saati seçimlerinizi yaparak kaydınızı tamamlamış olacaksınız. EBA giriş işlemi için internet sitesine gidilmesi ve gerekli bilgiler eşliğinde giriş yapılması gerekmektedir.