Ekonomi Sabancı, girişimciliğe katkı sunacak

Sabancı, girişimciliğe katkı sunacak

01.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Topluluğu tarafından, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunma amacıyla geçen yıl hayata geçirilen Sabancı ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönem başvuruları başladı.

Sabancı, girişimciliğe katkı sunacak

‘Enerji ve İklim Teknolojileri’, ‘İleri Malzeme Teknolojileri’, ‘Dijital Teknolojiler’ ve ‘Sağlık Teknolojileri’ olmak üzere 4 ana başlıktaki iş modellerinin değerlendirme kapsamına alınacağı başvuru süreci, 16 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Değerlendirme süreci sonunda programa kabul edilecek girişimciler, yaklaşık 2 haftalık bir oryantasyon sürecinin ardından eğitim ve mentorluk programlarına başlayacak. Ardından, 20 hafta boyunca Sabancı Holding’in İstanbul’daki merkezi Sabancı Center’da kendilerine özel olarak hazırlanan alanda çalışmalarına devam edecekler. 

Haberin Devamı

Değerlendirmesi olumlu sonuçlanan girişimciler, 150 bin dolara kadar Sabancı ARF Almost Ready to Fly tohum yatırımına hak kazanacak. Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, Sabancı ARF Almost Ready to Fly programını, Türk girişimcilik ekosistemi için bir devrim olarak gördüklerini ifade etti.