Gündem Emekli maaşı hesaplaması internetten yapılır mı?

Emekli maaşı hesaplaması internetten yapılır mı?

28.06.2016 - 10:24 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama işlemleri artık online sistemler üzerinde mevcuttur. Emekli maaşı hesaplama ile ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemlerinin detayları haberimizde yer almaktadır.

Emekli maaşı hesaplaması internetten yapılır mı

Çalışma hayatına başladıktan sonra insanların belirlemiş oldukları amaçları ve hedefleri vardır. Bu hedeflerden biri de emekli olma arzusudur. Çünkü emeklilik belirli bir yaşa kadar her ay düzenli olarak yatırılan prim paraları neticesinde kazanılan bir hak olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü emekli olmak kişilerin belirli bir yaştan sonra her ay düzenli olarak aldıkları para olarak bilinmektedir. Bu durum da insanların çalışma hayatına başladığından beri hedeflediği durum olarak bilinmektedir. Emekli olan insanların dikkat ettiği bir başka durum ise emekli maaşı hesaplama işlemidir. Bu işlem hem emekli olan vatandaşlar tarafından hem emekli olmaya yakın olan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Çünkü emekli olan vatandaşlar yıllarca ödemiş oldukları primlerin karşılığını almak istemektedir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli maaşı hesaplama işlemi yerel şubeler üzerinden SGK (Sosyal Güvenli Kurumu) şubeleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ancak gelişen online sistemler ve internet platformu sayesinde emekli maaşı hesaplama işleminin yanı sıra daha bir çok resmi işlem internet platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu resmi internet sistemi devletimize bağlı olan kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak daha kolay hizmet sunmaktadır. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapmak için tek yapmanız gereken bir e Devlet üyeliği almak olacaktır. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem kimlik belgeniz ile PTT şubesine gitmek olacaktır. PTT şubesine gittiğinizde vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz üyelik açmanız için yeterli olacaktır. PTT şubesindeki görevli size T.C. kimlik numaranıza tanımlı bir şifre verecektir. Bu vermiş olduğu hizmet için e Devlet sistemi sizden 2 TL tutarında işlem ücreti talep etmektedir. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem otomatik olarak kişisel kimlik bilgilerinizi doldurmanızı ve PTT şubesinin size vermiş olduğu şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardında e Devlet sisteminiz resmi işlemlerinizi gerçekleştirmeniz için hazır hale gelecektir.

E Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de emekli maaşı hesaplama işlemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Emekli maaşı hesaplama işlemi için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşu e Devlet sistemi üzerinden vatandaşlara sunmaktadır. e Devlet sistemine giriş yaptığınızda sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine Emekli maaşı hesaplama yazdıktan sonra açılan sayfa üzerinde ilgili yerlere sizden istenen bilgileri girmeniz halinde emekli maaşı hesaplama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Sizde emekliliğiniz yada emekli maaşınız hakkında bilgi almak istiyorsanız e Devlet sistemine giriş yaparak SGK kuruluşunun hizmete sunmuş olduğu emekli maaşı hesaplama işleminden kola bir şekilde faydalanabilirsiniz.