Erkekler de burun estetiği yaptırıyor

Rinoplasti erkek hastalarda da son yıllarda oldukça revaçta. Her gün birçok erkek hasta nefes problemleri sebebi ile muayenehanelere geliyor, bu sırada görüntüsünden hoşnut olmadığı burnunu da düzelttiriyor.

Özellikle Avrupa ülkelerinde burun estetiği olan hastaların büyük bir çoğunluğu erkeklerden oluşuyor. Ülkemizde ise Türk insanının genetik yapısından kaynaklanan bir takım burun tipleri bulunuyor. En bilinen iki tanesi çok belirgin kemerli ve sarkık burun ucunun görüldüğü burun türleri olarak sınıflandırılabiliyor.

Haberin Devamı

Erkeklerdeki burun estetiği kadınlarınki ile benzerlik göstermekle birlikte, ikisini birbirinden ayıran bir takım farklılıklar da bulunuyor.

Her estetik ameliyatında olduğu gibi yine doğallığı göz önünde bulundurarak yapılan burun operasyonlarında erkekler hastaların feminize bir görüntüden kaçınması gerekiyor. Çok kalkık veya çok ince bir burun kadınlarda bile oldukça yapay dururken, bu görüntü erkeklerde çok daha fazla sırıtabiliyor. Bu yüzden biz doktorlar, erkeklerin mümkün olduğu kadar dikkat çekmeyen ve doğal bir görünüm veren buruna sahip olmalarını tercih ediyoruz.

Erkek hastaların kadın hastalar kadar fazla ince eleyip sık dokumadığını da söylemem gerek. Kadın hastalar erkeklere gore daha feminen ve kalkık burunları tercih ediyor ve görünüş onlar için çok daha fazla ön planda oluyor. Erkek hastalar ise genellikle sadece çok rahatsız oldukları bir durumun yok olmasını istiyorlar. çok büyük bir kemik veya çok büyük burun delikleri gibi…

Bazı erkek hastalar burnun feminen durması korkusu ile operasyondan vazgeçebiliyor, fakat burada en önemli olan noktanın, doğru bir doktor ile hastanın yüz tipini göz önünde bulundurarak en doğru ve en doğal duracak burun modelinin çıkarılması olduğunu lütfen unutmayın…

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik