Evinize Pozitif Enerji Yüklemenin 12 Yolu!

İnsanlar hep merak eder ve sorarlar. Benim evimde negatif enerji var mıdır?

Aslında bir evde negatif mi, yoksa pozitif bir enerji mi hâkim bunu anlayabilmenin en iyi parametresi aslında hislerdir. Bir eve girdiğinizde ne hissediyorsunuz? Huzur? Yoksa gerginlik mi?

Aynı zamanda o evde yaşayan kişilerin hayatlarının gidişatı da gösterir.

Eğer sürekli aksilikler, huzursuzluklar, hastalıklar, kavgalar, maddi- manevi problemler bu kişilerin hayatından eksik olmuyorsa o evin yaşam enerjisi bloke olmuş demektir.

Haberin Devamı

Yaşam enerjisini tekrar aktive etmenin en güzel yolu ise en kolay Fengshui kurallarına göre evi düzenlemekten geçiyor.

Bu kurallar duymadığımız bilmediğimiz şeyler de değil aslında…

Sadece duyup kulak arkası ettiğimiz, önemsemediğimiz şeyler.

Ama ne kadar önemli olduğunu denedikten sonra bizzat göreceksiniz! Bu kadar da iddialı konuşuyorum.:)

Hazır Aralık ayına girmişken, hayatlarımızı şöyle güzel bir derleyip toplayalım. Temiz bir enerji ile yeni yılı karşılayalım diyorum ve size liste halinde yapılacakları sıralıyorum:)

Bi kere şu bilgiyi hep aklımızda tutalım.

Fengshuinin temel kural anlayışı 3 tür:

TEMİZLİK, DÜZEN VE SADELİK!

1- Yaşam alanınızda kullanmadığınız ne varsa ayıklama işlemi!

Evet, bu kurala göre bir eşyayı eğer 1 seneden beri kullanmadıysanız o eşya artık size hizmet etmiyor siz ona hizmet ediyorsunuz demektir:) Bu şekilde kullanmadığınız bi dolu eşyanızı düşünün şimdi? Aman Allahım çöp evlerde yaşıyoruz…

Fengshui sadelik ve düzen ister dedik. Çünkü enerjinin rahat dolaşabilmesi için bu şarttır. İstiflediğiniz eşyaların arasında pozitif enerjinin dolaşabilmesi mümkün değil. O eşyalar sürekli toz tuttuğu için negatif enerji tutmaktan başka bi işe yaramaz. Size lazım olan şeyleri ayırın, başkalarının işine yarayacağını düşündüklerinizi ihtiyacı olanlara ulaştırın.

2- Sizde kötü anısı olan hiç bir eşyayı evinizde tutmayın.

Eşyalarında enerjisi, yaydığı bir frekans vardır. Yaşanılan alanların, toprağın, duvarın hafızası vardır. O ortamdaki her şeyi kaydeder. Bunun yanında o eşyayı siz mi aldınız biri mi hediye etti.. O eşyaya baktığınızda size ne hissettirdiği çok önemli. Mutlu mu oluyorsunuz yoksa kötü hatıralarınızı mı yeniden canlandırarak hatırlatıyor?

Haberin Devamı

Dolayısıyla sizi mutsuz eden hiç bir şeyi tutmayın.

3- Kırık, çatlak, bozuk ne varsa atın!

Yine bir Fengshui kuralı… Eğer bir nesne çatlamışsa bu muhtemelen negatif enerjiye maruz kaldığı için gerçekleşmiştir. Yani negatif enerjiyi kendi üzerinde toplayarak sizi korumuş. Daha ne diyeyim, o eşya artık negatif enerji yüklü diyorum… :)

4- Evinizi temizleyin.

Fengshui kurallarına göre evin mutlaka düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Toz asla olmamalı. Çünkü toz negatif enerji tutar!

Havalandırma işlemi sandığınızdan daha önemli mesela... Temiz hava girmesi lazım bir eve… Havanın mutlaka taze enerji ile yer değiştirmesi lazım...

5- Evde kuru çiçek varsa (üzgünüm ama seviyorsanız da) atın…

Kuru çiçeklerin bir ölü enerji olduğunun altını çizmeliyim… Ve inanılmaz toz tutar. Yok, çok seviyorum diyorsanız da mutlaka tozlarından arındırmanın bi yolunu bulun.

Haberin Devamı

6- Odalarda tuz bulundurun.

Daha önce pek çok kez yazdım. Tuz negatif enerjiyi toplayan bir kristal. Siz ufak kâseler içerisinde tuz koyduğunuzda o oda da olan tüm negatif enerjiyi kendine çekiyor ve oraya hapsediyor. Dolayısıyla bir süre sonra bu tuzun dökülerek yenisini koymalısınız. Hatta çook eskiden yani kadim kaynaklara göre yemeklere tuz koymanın sebebi kişideki varsa büyüyü çözmekten için kullanılırmış diye okumuştum…

7- Bitkilerle tütsü yapmak.

Mesela adaçayı bitkisi ile evin enerjisini temizlemek mümkün. Adaçayı daha öncede yazmıştım; Latincede salvia yani iyileşmek kelimesinden geliyor. Adaçayını yaktığınızda içeriğinde bulunan yağlar açığa çıkarak sizi sakinleştiriyor. Yaydığı frekans ortaı temizliyor. Dünyada en çok bu amaç için kullanılan bitki adaçayı. (*)

8- Evde bitki bulundurmak.

Bitkilerde biliyorsunuz canlı enerji. Özellikle bazı bitkiler yapısal özellikleri ile evin havasını temizleyip pozitif enerji yayma özelliğine sahip.

Mesela çiçekler içerisinde Paşakılıcı çiçeği benim en tercih ettiğim. Bu çiçek ile kapalı bir kutuda kalsanız size gerekli olan oksijeni veriyormuş!

İkinci olarak eve pozitif enerji veren bir diğer çiçek barış çiçeği.

9- Aynalar.

Aynalar ev dekorasyonunda güzellik katar di mi? Ama doğru yere asarsanız. !

Eğer onları yanlış yerlerde kullanırsanız size negatif enerji de getirebilir.

Mesela yatağın karşısına konulmaz. Yan tarafında komşunun oturduğu bir duvara asılmaz. Bir ayna iki oda arasında enerjetik geçiş kapısı gibidir. Oradaki tüm enerjiyi size yansıtabilir.

Peki nereye koyacağız bu aynalarıııı?

Yemek masasının yanına konulabilir. Bolluk ve bereketi geri yansıtır.

Giriş kapısının üzerine asılır. Gelen kişinin enerjisini geri kendine yansıtır.

Evin kendi odalarına bakan bir duvarına asılabilir.

Ve tabi aynalarında düzenli olarak enerjilerinin temizlenmesi gerekir.

10- Evinize girdiğiniz antrelerinizi düzenleyin.

Buraların da karışık olmaması lazım. Çünkü enerjinin ilk girdiği yer burasıdır. Ve karışık dolu bir holden hiiç hoşlanmaz girmeden geri dönebilir:)

11- Mobilyaların, özellikle yatakların altını eşyalarla doldurmayın.

Altlarını düzenli silin. Toz olmasın. Şu bilgiyi tekrar hatırlayalım toz negatif enerji tutar!

Ve yatağın altına o doldurduğunuz eşyalarında her şeyi bir plak gibi kayıt ettiğini gece boyunca yayın yaparak bilinçaltınızı karıştırdığını bilin.

Ayrıca yataklarınızın başucu kuzeye gelecek şekilde koyarsanız enerjinin akışını doğru yönlendirmiş oluyorsunuz.

12- Ses enerjisi

Evde sizi rahatlatan hoşunuza giden pozitif enerji veren müzikler açın.

Dua, meditasyon, esma zikirleri ile çalışmalar yaptığınız da evinizin frekansını en az 15 mhz yükseltecektir.

(*) Daha önce yazdığım “Feng Shui ile Hayatınızdaki Problemlerden Kurtulabilirsiniz” başlıklı yazımı da okumak isteyebilirsiniz

Nur Demir

Sevgiler tüüm kalbimden:)

http://nrlstyle.blogspot.com.tr/

https://www.facebook.com/NrlStyle/

instagram.com/nrlblog/