Köfte ve patlıcanı buluşturan bir lezzet olan fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi, yiyenlere eşsiz bir lezzet sunuyor. Pratik ve hızlı tarifler arayanların yeni gözdesi haline gelen fırında köfteli patlıcan kebabı, görünümü ile de misafirlerinizden tam not olacak. Fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi için yazımıza göz atmadan geçmeyin.

Fırında köfteli patlıcan tarifi

Özel sofralarınızın yeni favorisi fırında köfteli patlıcan tarifi basit adımları ile kısa sürede mutfağınızda yerini alacak.Fırında köfteli patlıcan nasıl yapılır merak ediyorsanız yazımızın devamında yer alan tarifi aynen uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

-2 tane patlıcan
-2 tane patates
-2 tane domates
-1 diş sarımsak

Köftesi için:

-1 tane soğan
-300 gram kıyma
-1 yumurta
-1 diş sarımsak
-1 maydanoz
-Bir su bardağından az galeta unu
-1 çay kaşığı pulbiber,karabiber ve kimyon
-2 çay kaşığı kekik
-Tuz

Sosu için:

-1 su bardağı su
-1 yemek kaşığı salça
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz ve baharat

Fırında köfteli patlıcan kebabı nasıl yapılır?

1.adım: Öncelikle patlıcanları çizgi biçiminde soyup dilimleyin ve tuzlu su içinde yarım saat bekletin.
2.adım: Daha sonra köfte için sarımsak ve soğanı mikserden geçirip, suyunu sıkın. Geri kalan tüm malzemeleri karıştırın ve köfteyi yuvarlak biçimde şekillendirin. 
3.adım: Domates ve patlıcanları da yuvarlak biçimde kesip tepsiye aralıklı biçimde dizin.
4.adım: Sosu için salça, su, tuz, sıvıyağ ve baharatları bir kabın içinde karıştırın ve tepsinin üzerinde gezdirin.
5.adım: 200 derece önceden ısıtılmış fırına tepsiyi dizin ve üstüne yağlı kağıt koyarak 40 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak biçimde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!