Son dakika patlıcan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan patlıcan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan patlıcan haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.766 patlıcan haberi bulunmuştur.
İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandıİstanbul’da Nisan ayında limon yüzde 43,97 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Patlıcan ise yüzde 41,15 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
Fiyat makası en çok havuçtaTürkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 256 ile havuçta görüldüğünü, bunu yüzde 230 ile marul ve yüzde 222 ile kuru soğanın izlediğini açıkladı.
61 ÜRÜNDE PESTİSİT ÇIKTI! PFAS VE PESTİSİT NEDİR, TEHLİKELERİ NELERDİR? Pestisit sağlığa zararları neler?İstanbul'da market ve pazarlardan alınan 155 ürünün 61'inde pestisit tespit edildi. Market ve pazarlardan alınan sebze ve meyve örnekleri üzerinde yapılan analize göre, ürünlerin büyük bölümü ciddi sağlık risklerine neden olan kimyasal kalıntılar barındırıyor. Peki, pestisit nedir, sağlığa zararları neler ve tehlikeleri nelerdir?
Patlıcandan lezzet şöleni! İlk duyan inanmıyor, reçeli tadan tarifini istiyorÇilek, vişne, kayısı gibi klasik reçellerin yanı sıra, son yıllarda farklı tatlar arayanlar için alışılmadık malzemelerle yapılan reçeller de popülerlik kazandı. İşte tam bu noktada, “Patlıcandan reçel mi olur?” sorusuyla karşılaşanları şaşırtacak bir tarif devreye girdi. İşte enfes tarifin detayları.
Kalbinizi dinlerken aortu ciddiye alınTBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in yaşadığı aort yırtılması vakası, bu sinsi hastalığı bir kez daha gündeme taşıdı. Kalpten çıkan ve tüm vücuda kan taşıyan aort damarı, hiçbir belirti vermeden genişleyip, ölümcül yırtılmalara neden olabiliyor. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanları, erken teşhisin hayat kurtardığını, özellikle yüksek tansiyon ve kolestrol hastalarının yılda en az bir kez tomografi ile kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.
Asla yağ çekmeyen patlıcanın sırrı buymuş meğer! Kızartmadan önce suda böyle bekletinPatlıcan, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biri. Özellikle kızartmasıyla damakları şenlendiren bu lezzetli sebze, ne yazık ki pişirme sırasında fazla miktarda yağ çekerek hem sağlıksız hale geliyor hem de mideyi zorlayabiliyor. Ancak patlıcanı yağ çekmeden kızartmanın doğal ve basit bir yolu olduğu ortaya çıktı. İşte ustaların sır gibi sakladığı o yöntem!
Bir ayda 61.841 paket satıldı! Ata tohumlarına büyük ilgiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Mart’tan itibaren Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satışa sunulan tescilli ata tohumlarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini, geçen süre içinde 61 bin 841 paketin satıldığını bildirdi.
Patlıcan kızartırken aşçıların uyguladığı teknik! Asla yağ çekmiyor ve kararmıyorPatlıcan, özellikle yaz aylarında mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak, patlıcanı kızartmak çoğu zaman ciddi bir sorun yaratabilir; fazla yağ çekmesi, kararması ve genel olarak fazla kalori alımına yol açması yaygın bir sorundur. Bu sorunun önüne geçmek için profesyonel aşçılar, birkaç etkili teknik kullanmaktadır. İşte patlıcan kızartırken aşçıların uyguladığı ve sonucu mükemmel yapan bazı doğal yöntemler.
Ne zeytinyağı ne de ayçiçeği! Kızartmayı şölene çevirecek, yüksek ısıya da dayanıklıKızartmalar, mutfakların en sevilen ve en çok tüketilen yiyeceklerinden biridir. Patates kızartması, kabak, patlıcan, tavuk, balık veya hamur işleri... Hepsinin lezzeti harika olsa da yanlış yağ kullanımı hem sağlık açısından risk taşıyabilir hem de lezzeti kötü etkiler. İşte kızartma yapmak için kullanacağınız en faydalı yağ.
Fiyat makası limonda açıkTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasında yaşanan fiyat farklılıklarını ve aylık-yıllık girdi fiyat değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendirdi.
Patlıcan kararmasını tek başına geçiriyor! 1 çay kaşığı ekleyinPatlıcan, mutfaklarımızda sıkça kullanılan lezzetli bir sebzedir. Ancak kesildiğinde veya soyulduğunda hızla kararması, pek çok kişinin mutfakta karşılaştığı bir sorundur. Patlıcanın kararması, içeriğinde bulunan polifenollerle havanın etkileşime geçmesi sonucu gerçekleşir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için basit ve doğal bir yöntem var. İşte patlıcanın kararmasını önlemenin püf noktaları!
Kolay Tekerlemeler – Söylemesi Kolay, Kısa ve Çocuk Tekerlemeleri ve Tekerleme ÖrnekleriTekerlemeler ölçülü ve basmakalıp sözlerdir ve genellikle masal, hikâye, bilmece ve halk tiyatrosu gibi edebi türlerde kullanılır. Masalların ve çocuk oyunlarının baş, orta ve sonunda söylenir. Çocukların dil ve konuşma gelişimine yardımcı olur. Kısa, kolay, zor ve uzun halleri ile eğlendirici özelliği bulunur. Kurmaca oldukları için genellikle yarı anlamlı ve anlamsızdırlar. Söylemesi kolay, kısa ve çocuk tekerlemeleri ve tekerleme örnekleri için “Kolay Tekerlemeler” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yağ çekmeyen patlıcan kızartmasının püf noktası! Öncesinde suyuna 1 kaşık ekleyinPatlıcan kızartması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ancak patlıcanın fazla yağ çekmesi, hem sağlığı olumsuz etkileyebilir hem de lezzeti bozabilir. Neyse ki, birkaç basit yöntemle patlıcan kızartmasını daha hafif ve lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte patlıcanların yağ çekmeden kızarması için bilmeniz gereken püf noktaları!
24 Ekim Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Astroloji günümüzde koruduğu popülaritesini kadimden beri sürdürmektedir. Tarihte insanlar gökyüzü olaylarını, yıldızları, ayı ve güneşi gözlemlemişler, değerlendirme ve bulgularını kayıt etmişler. Modern Astroloji bu kıymetli kadim bilgileri esas almaktadır. İşte, 24 Ekim hangi burç, yükselen, özellikleri ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
7 Kasım Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Tarih boyunca gökyüzü insanları cezbetmiştir. Eski çağlardan beri gökyüzü olayları, yıldızlar, ay ve güneş sürekli gözlemlenmiş ve tespitler kayıt altına alınmış, değerlendirme ve çıkarımlar yapılagelmiştir. Bugünün modern Astrolojisi temelinde bu kadim bilgilere dayanmaktadır. İşte, 7 Kasım hangi burç, yükselen, özellikleri ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
Seraları soğuk vurdu, fiyatlar arttıTürkiye'nin örtü altı üretim merkezi Antalya'da son dönemde havaların soğuması, yağışlar, sel ve fırtına gibi nedenlerle ürün rekoltesinde ciddi düşüş yaşanıyor. Bazı ürünlerde fiyatlar iki katına çıkarken, hale giren mahsul miktarı da neredeyse yanı yarıya azaldı.
Patlıcan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.