Patlıcan

Patlıcan

Son dakika patlıcan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan patlıcan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan patlıcan haber sayfamızda...

Patlıcan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.778 patlıcan haberi bulunmuştur.
Kışlık patlıcan kurutan başka yemek aramaz! Asla çürümüyor, acı suyunu çıkarın
Kışlık patlıcan kurutan başka yemek aramaz! Asla çürümüyor, acı suyunu çıkarınDoğru tekniklerle kurutulmuş patlıcanlar, hem lezzetini hem de besin değerini uzun süre korur, üstelik çürüme ve küflenme gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Sizin için en lezzetli patlıcanların kurutma aşamalarını derledik.
3.07.2025Püf Noktası
İstanbul’da Haziran ayında en çok kiraz pahalandı
İstanbul’da Haziran ayında en çok kiraz pahalandıİstanbul’da Haziran ayında kiraz yüzde 44,29 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Karpuz ise yüzde 31,51 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
2.07.2025Ekonomi
‘Yemek pişirmek devrim ve yaratımdır’
‘Yemek pişirmek devrim ve yaratımdır’“Devrim Mutfağı”, Simone de Beauvoir’un “Yemek pişirmek devrim ve yaratımdır” sözleriyle açılıyor. Kitap, okuru liderlerin sofrasına davet ederek ilginç yeme-içme alışkanlıklarını ortaya koyuyor.
26.06.2025Kültür Sanat
Ocağı batırmadan köz patlıcan keyfi! Mangalı aratmıyor, işareti kabuğundaymış
Ocağı batırmadan köz patlıcan keyfi! Mangalı aratmıyor, işareti kabuğundaymışYazın közlenmiş patlıcan salatası harika bir fikir olsa da, patlıcan közlerken ocağın perişan halini düşününce pek çok kişi vazgeçmeyi düşünür. Üzülmeyin çünkü ocağı batırmadan ya da evi duman altı etmeden patlıcan közlemenin pratik ve püf noktaları var! Peki ama bunlar neler?
24.06.2025Püf Noktası
Ne musakka ne kızartma! Patlıcanın en güzel hali bu tarifte, sadece 157 kalori
Ne musakka ne kızartma! Patlıcanın en güzel hali bu tarifte, sadece 157 kaloriYaz sofralarının vazgeçilmezi olabilecek bir salata tarifiyle geldik. Mangal yakılan zamanlarda közde patlıcanlar pişirilip yapıldığında lezzeti iki katına çıkabilir. Ancak bu salatadan canınız çektiğinde illa mangala da gerek yok. Fırında ya da ocakta pişirerek de bu lezzeti yakalayabilirsiniz. Sosuna ekmek banmalık, lezzeti hafif ve doyurucu közlenmiş patlıcan salatasına ilişkin tüm detaylar haberimizde!
20.06.2025Püf Noktası
Trabzon'da sel felaketi! Kayıp 1 kişi aranıyor
Trabzon'da sel felaketi! Kayıp 1 kişi aranıyorTrabzon’un Ortahisar ilçesinin 2 Nolu Beşirli mahallesi mevkiinde eski devlet sahil yolu sular altında kaldı. Bölgede 50’ye yakın araç ile çok sayıda iş yeri sular içinde kalırken, belediye ekiplerinin su tahliye çalışmaları sürüyor. Trabzon dahil Giresun, Ordu, Rize için sarı kodlu uyarı verildi. Akçaabat ilçesinde suya kapıldığı düşünülen bir kişi için arama çalışmaları başlatıldı.
3.06.2025Gündem
30 Mayıs Dünya Patates Günü’ne Ortaköy damgasını vurdu: Bir başkadır bizim kumpir
30 Mayıs Dünya Patates Günü’ne Ortaköy damgasını vurdu: Bir başkadır bizim kumpirİstanbul’un Ortaköy semtinin geleneksel lezzetlerinden kumpir, bu kez dünya medyasında yer aldı. Ortaköy’deki kumpir tutkusu, 30 Mayıs Dünya Patates Günü’yle ilgili yayınlar arasında ilk sıradaydı.
31.05.2025Dünya
Susuz köyün çilekleri! Yırtık kara lastik mesleğe bağladı: 'En büyük kazancımız'
Susuz köyün çilekleri! Yırtık kara lastik mesleğe bağladı: 'En büyük kazancımız'Ağrı'nın yüksek dağlarla çevrili, 25 haneli, 250 nüfuslu bir köy okulunda görev yapan bir sınıf öğretmeni Eren Oruç. Çocukken kara saplanan kara lastiğini hiçbir zaman unutmayan Oruç, suyun bile olmadığı bir köyü kendisi gibi öğretmen olan eşi Altun Oruç'la birlikte umut bahçesine çevirdi. Yaşadığı zorluluklar karşısında hiç yılmayan öğretmen, "Herkesin bir hikayesi var" diyerek en büyük kazancını açıkladı.
11.05.2025Yaşam
Yağ çekmeyen patlıcan kızartmasının sırrıymış! Çıtır çıtır oluyor asla yağ çekmiyor
Yağ çekmeyen patlıcan kızartmasının sırrıymış! Çıtır çıtır oluyor asla yağ çekmiyorPatlıcan kızartması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da birçok kişi bu nefis yemeği yaparken patlıcanların aşırı yağ çekmesinden şikayet eder. Yağda adeta kaybolan patlıcan dilimleri, yemeği hem ağırlaştırır hem de sağlıksız hale getirir. Ancak doğru tekniklerle bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. Üstelik çıtır çıtır, altın renginde bir patlıcan kızartması yapmak sanıldığından çok daha kolay!
10.05.2025Bilgi Rehberi
Ayvalık’ta tarımdan sofraya kadın eli…
Ayvalık’ta tarımdan sofraya kadın eli…Küçükköy Üretim Mutfağı’nda üretime katılan kadınlar, mutfakta kullanacakları ürünlerin fidelerini de teker teker elleriyle dikti.
9.05.2025Ege
Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor! 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyor
Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor! 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyorYaz aylarının gelmesiyle tezgahlarda yerini alan patlıcan sağlıklı ve çok yönlü bir sebzedir. Özellikle karnıyarık yemeği, patlıcanın en çok ön plana çıktığı ve tadına doyum olmayan lezzetlerden biri. Ancak karnıyarığın lezzetini zirveye taşımak için doğru pişirme teknikleri ve birkaç püf noktası büyük önem taşıyor. İşte karnıyarık tarifinin detayları.
8.05.2025Püf Noktası
Pişmeyen taze fasulyeyi pamuk gibi yapıyor! Kaşığın ucuyla eklemek yetiyor
Pişmeyen taze fasulyeyi pamuk gibi yapıyor! Kaşığın ucuyla eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı taze fasulye, özellikle yaz aylarında sofralarda sıkça yer alır. Ancak çoğu zaman, taze fasulye yeterince yumuşamaz, diri kalır ya da tam anlamıyla pişmez. Bu durum, hem yemek keyfini bozar hem de emeği ziyan eder. Neyse ki, yıllardır mutfakta zaman geçiren tecrübeli ev hanımlarının paylaştığı basit ama etkili bir yöntem, taze fasulyeyi adeta pamuk gibi yapıyor. Üstelik bunun için sadece kaşığın ucuyla ekleyeceğiniz bir malzeme yeterli!
7.05.2025Bilgi Rehberi
İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandı
İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandıİstanbul’da Nisan ayında limon yüzde 43,97 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Patlıcan ise yüzde 41,15 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
2.05.2025Ekonomi
Fiyat makası en çok havuçta
Fiyat makası en çok havuçtaTürkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 256 ile havuçta görüldüğünü, bunu yüzde 230 ile marul ve yüzde 222 ile kuru soğanın izlediğini açıkladı.
1.05.2025Ekonomi
'Nisanda markette 39 ürünün 28'inde fiyat artışı, 11'inde fiyat azalışı görüldü'
'Nisanda markette 39 ürünün 28'inde fiyat artışı, 11'inde fiyat azalışı görüldü'Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28'inde fiyat artışı, 11'inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.
30.04.2025Ekonomi
61 ÜRÜNDE PESTİSİT ÇIKTI! PFAS VE PESTİSİT NEDİR, TEHLİKELERİ NELERDİR? Pestisit sağlığa zararları neler?
61 ÜRÜNDE PESTİSİT ÇIKTI! PFAS VE PESTİSİT NEDİR, TEHLİKELERİ NELERDİR? Pestisit sağlığa zararları neler?İstanbul'da market ve pazarlardan alınan 155 ürünün 61'inde pestisit tespit edildi. Market ve pazarlardan alınan sebze ve meyve örnekleri üzerinde yapılan analize göre, ürünlerin büyük bölümü ciddi sağlık risklerine neden olan kimyasal kalıntılar barındırıyor. Peki, pestisit nedir, sağlığa zararları neler ve tehlikeleri nelerdir?
29.04.2025Bilgi Rehberi
Geceye renk kattı
Geceye renk kattıYıldız Tilbe, sesiyle olduğu kadar tarzıyla da yine adından söz ettirdi.
29.04.2025Cadde
Patlıcandan lezzet şöleni! İlk duyan inanmıyor, reçeli tadan tarifini istiyor
Patlıcandan lezzet şöleni! İlk duyan inanmıyor, reçeli tadan tarifini istiyorÇilek, vişne, kayısı gibi klasik reçellerin yanı sıra, son yıllarda farklı tatlar arayanlar için alışılmadık malzemelerle yapılan reçeller de popülerlik kazandı. İşte tam bu noktada, “Patlıcandan reçel mi olur?” sorusuyla karşılaşanları şaşırtacak bir tarif devreye girdi. İşte enfes tarifin detayları.
24.04.2025Püf Noktası
Kalbinizi dinlerken aortu ciddiye alın
Kalbinizi dinlerken aortu ciddiye alınTBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in yaşadığı aort yırtılması vakası, bu sinsi hastalığı bir kez daha gündeme taşıdı.  Kalpten çıkan ve tüm vücuda kan taşıyan aort damarı, hiçbir belirti vermeden genişleyip, ölümcül yırtılmalara neden olabiliyor. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanları, erken teşhisin hayat kurtardığını, özellikle yüksek tansiyon ve kolestrol hastalarının yılda en az bir kez tomografi ile kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.
17.04.2025Gündem
Asla yağ çekmeyen patlıcanın sırrı buymuş meğer! Kızartmadan önce suda böyle bekletin
Asla yağ çekmeyen patlıcanın sırrı buymuş meğer! Kızartmadan önce suda böyle bekletinPatlıcan, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biri. Özellikle kızartmasıyla damakları şenlendiren bu lezzetli sebze, ne yazık ki pişirme sırasında fazla miktarda yağ çekerek hem sağlıksız hale geliyor hem de mideyi zorlayabiliyor. Ancak patlıcanı yağ çekmeden kızartmanın doğal ve basit bir yolu olduğu ortaya çıktı. İşte ustaların sır gibi sakladığı o yöntem!
8.04.2025Bilgi Rehberi
İTO martta fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı
İTO martta fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladıİstanbul'da martta fiyatı bir önceki aya göre en çok artan ürün taze fasulye en çok düşen ürün ise uçak bileti oldu.
2.04.2025Ekonomi
Bir ayda 61.841 paket satıldı! Ata tohumlarına büyük ilgi
Bir ayda 61.841 paket satıldı! Ata tohumlarına büyük ilgiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Mart’tan itibaren Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satışa sunulan tescilli ata tohumlarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini, geçen süre içinde 61 bin 841 paketin satıldığını bildirdi.
31.03.2025Gündem
Sapını çöpe atan bin pişman! Meğer ameliyatsız çareymiş, sadece kaynatın
Sapını çöpe atan bin pişman! Meğer ameliyatsız çareymiş, sadece kaynatınÖzellikle hemoroid (basur) sorunu yaşayanlar için adeta doğal bir destekleyici olarak görülen patlıcan sapı suyu, birçok kişi tarafından denenmiş bir yöntemdir. Peki, patlıcan sapı suyunun faydaları nelerdir?
18.03.2025Püf Noktası
Patlıcan kızartırken aşçıların uyguladığı teknik! Asla yağ çekmiyor ve kararmıyor
Patlıcan kızartırken aşçıların uyguladığı teknik! Asla yağ çekmiyor ve kararmıyorPatlıcan, özellikle yaz aylarında mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak, patlıcanı kızartmak çoğu zaman ciddi bir sorun yaratabilir; fazla yağ çekmesi, kararması ve genel olarak fazla kalori alımına yol açması yaygın bir sorundur. Bu sorunun önüne geçmek için profesyonel aşçılar, birkaç etkili teknik kullanmaktadır. İşte patlıcan kızartırken aşçıların uyguladığı ve sonucu mükemmel yapan bazı doğal yöntemler.
13.03.2025Bilgi Rehberi
Et keyfini arşa çıkaran meze tarifi! Patlıcan, biber, yoğurt yetiyor: Hazım için birebir
Et keyfini arşa çıkaran meze tarifi! Patlıcan, biber, yoğurt yetiyor: Hazım için birebirHatay mutfağına özgü soğuk meze çeşitlerinden biri olan Babagannuş hem antioksidan özellikleri hem de içeriğindeki lif sayesinde sağlığınıza katkıda bulunuyor. İşte özellikle et yemeklerinin yanında sindirimi kolaylaştıran Babagannuş tarifi.
24.02.2025Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Patlıcan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.