MALZEMELER
5 adet  patates
2 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı ile  kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay ile kaşığı tuz
 
Servisi için:
4 taze dal taze kişniş
 
NASIL YAPILIR?
Patatesleri elma dilimleri halinde kestikten sonra  geniş ve yayvan  bir karıştırma kabına aktarın
Patates dilimlerinin üzerine  zeytinyağı, toz kırmızı biberi, kekiği biberiyeyi, rendelenmiş sarımsağı ve tuz u ekleyerek bir güzel harmanlayın .
Yağlı kağıt ile tabanını kapladığınız yayvan fırın tepsisine baharatlı patatesleri güzel bir şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik  fırında ortalama 25- 30 dakika kadar kızartın.
Taze kişnişi incecik bir şekilde  kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirme işleminden  sonra ılık olarak servis edin.