Merhaba,
Bence kabak tatlısı türk mutfağının nirvanasıdır.
O turuncu muhteşem rengiyle ve harika lezzetiyle diğer tatlılardan hep bir adım öndedir.
Elbette kıvamında pişmiş, şerbeti yerinde ve eşlikçileri hazırda ise. Şu aralar tam zamanı yani en cazibeli hali.:)
 
O zaman birlikte pişirelim, hem göze hem damağa hitap edelim.
 
 
 
MALZEMELER:
 
1 kg. bal kabağı (ayıkladığınız ağırlık)
2 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
Üzeri için ceviz ya da fındık
 
YAPILIŞI:
 
Yayvan bir tencereye ayıklanmış ve yıkanmış kabaklar yan yana dizilir. Üzerine her yöne gelecek şekilde şekeri gezdirilir.
Bir gece kapağı kapalı olarak bekletilir.Kabaklar kendi suyunu salacağından ayrıca su eklemeye gerek yoktur.
Sabah kısık ateşte 45 dakika karanfilleri de atılarak kabaklar yumuşayıncaya  kadar pişirilir.
Daha sonra fırına dayanıklı bir kaba aktarılarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika tutulur. Kabak cinsine göre pişerken değişiklik göstereceğinden dikkati elden bırakmayın derim.
Soğuduktan sonra ceviz, fındık, tahin ile servis edilir.
Afiyet olsun.
İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme