28.12.2016 - 15:19 | Son Güncellenme:
Bilim insanları uzun zamandır, gaz çıkardığınızda yayılan kötü kokunun sebebini araştırıyor. Araştırma sonuçlarına göre kötü kokunun sebebi yedikleriniz. Yani, yediklerinizde yapacağınız değişikliklerle kokuyu daha dayanılır hale getirebilirsiniz.
Metro.co.uk'de yayınlanan habere göre araştırmacılar, bazen gaz kokusunun odayı tamamen sarmasının sebebinin sistein olduğunu buldu. Sistein et, süt, yumurta ve diğer proteinli besinlerde bulunuyor. Bu besinlerden birini tükettiğinizde midenizdeki hidrojen sülfür gazı 7 kat artıyor. Bu yüzden gazınız çürük yumurta gibi kokuyor.
Avustralya'daki Monash Üniversitesi'nden Chu Yao ve ekibinin bulgularına göre nişasta içeren besinler, hidrojen sülfür gazının etkisini %75'e kadar azaltıyor. Bu yüzden nişastalı besinler tükettiğinizde, protein tüketseniz bile gazın etkisini azaltabilirsiniz.
İşte hidrojen sülfür gazına dayanıklı besinler:
Patates
Muz
Baklagiller
Kahvaltılık gevrekler
Kuşkonmaz
Enginar
Tahıllar
PembeNar Özel