Gündem GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

15.10.2016 - 09:27 | Son Güncellenme:

GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi artık e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. GBT-sabıka kaydı sorgulama ile artık en hızlı şekilde sabıka kaydı belgesini alabilmek mümkün oluyor. GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile sabıka kaydı belgesini yasal geçerliliği olarak alabilmek mümkün oluyor.

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılıyor

Türkiye’de internet altyapısının yaygınlaşması kamuda da internetin etkin biçimde kullanılmasının önünü açıyor. Özellikle Türkiye’de vatandaşların internete nerede olursa olsun erişim sağlayabilme gibi bir olanağa sahip olabilmeleri interneti yaşamlarının her alanında aktif şekilde kullanmalarına yol açıyor ki bu aşamada kamu kurum ve kuruluşları vatandaşlara daha hızlı ve daha modern standartlarda kamu hizmetleri ulaştırabilmek amacı ile internet altyapısını aktif şekilde kullanılıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti de bu alanda en önemli popüler hizmeti ile birlikte vatandaşlar dakikalar içerisinde sabıka kaydı belgesi gibi çok önemli bir evrakı dahi artık internet ortamı üzerinden öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirilebilmekte olunan online sabıka kaydı sorgulama işlemi sayesinde Adalet Bakanlığı hizmet yapısında bulunan her türlü adli sicil bilgisinin en güncel ve en ayrıntılı bilgilerine ulaşılabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların yaşamları içerisinde gerçekleştirecekleri pek çok resmi ve yasal işlemde başlıca gereksinim duyabildiği evraklar arasında kendisine yer bulan sabıka kaydı belgesi pek çok alanda aktif şekilde kullanılıyor. Bu çerçevede de vatandaşlar tarafından tüm Türkiye genelinde sadece bir gün içerisinde on binlerce sabıka kaydı belgesi alımı için Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimlerine başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Özellikle de elektronik ortam üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte artık vatandaşlar sabıka kaydı belgesinin çıktısını internet ortamından öğrenebilme kolaylığından yararlanabiliyor. Vatandaşların iş başvuruları veya çeşitli bankacılık işlemleri gibi pek çok işleminde gereksinim duyabildiği başlıca evrakların başında gelen sabıka kaydı belgesinin internet ortamı üzerinden online sabıka kaydı sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Vatandaşlar internet ortamı üzerinde GBT sorgulama işlemlerini sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ancak vatandaşların kişisel bilgilerinin güvenliği ve aynı zamanda da güvenli işlem kolaylığından yararlanılabilmesi için e-Devlet sistemi üzerinden sabıka kaydı sorgulama işleminin yapılabilmesinden önce kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan ve her bir sanal kamu hizmet uygulamasını tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerindeki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte vatandaşlar sabıka kaydı belgesinin yasal geçerliliği bulunan çıktısını alabiliyor.

Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet portalı sistemi üzerinde yer alan ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından GBT sorgulama işlemi sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiği gibi vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan online sabıka kaydı belgesi sorgulama hizmet uygulamasını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde Adalet Bakanlığı tarafından hizmete açılan GBT sorgulama hizmeti bulunuyor.